blijf vooral lekker jezelf

woensdag 27 januari 2016

Ik hoor zo vaak blijf vooral lekker jezelf, blijf jezelf of blijf lekker zoals je bent maar wie ben ik en wat maakt mij mij. Het klinkt zo makkelijk maar ik ben er achter gekomen dat dat totaal niet zo is. Hoe kan ik mezelf blijven als ik niet weet wie ik zelf ben. Nu klinkt niet weten wie ik zelf ben wel heel extreem maar zo bedoel ik het ook niet. Ik weet wel wie ik ben maar wat is dan het gene wat mij mij maakt. 
______________________________


Ik ben ervan overtuigd dat mensen om jou heen impact hebben op het feit wie jij bent. Je leert veel van je ouders, daardoor krijg jij een mening over bepaalde dingen, doe jij dingen op een bepaalde manier en doe je sommige dingen anders dan andere maar dat komt omdat je dat zo geleerd hebt. Je leert het dus van iemand anders en neemt dat over, soms misschien met je eigen draai eraan maar soms ook niet. Hetzelfde met andere mensen om je heen of het nou vriendinnen zijn of onbekende, als jij iets ziet wat je leuk vind ga je daar meestal ook naar opzoek of iets wat erop lijkt, maar dan ben je er dus niet zelf mee gekomen. Is het dan wel jij of kopieer jij het van andere en is het dan wel van die andere of kopiëren die dat net zoals jij van iemand anders?

Wat zijn de kenmerken waaraan het labeltje jij wordt geplakt, is dat je gedrag, je mening over dingen, je smaak, je stijl, je spraak of gaat het om hele andere dingen. Hoe kan je jezelf blijven als je niet eens weet wat mensen zien als zij jou zien. Ik ben mezelf ervan bewust dat ik het mezelf moeilijker maak want al deze vragen hoef je jezelf niet te stellen maar ik doe het wel omdat het mij bezig houd. Het is toch eigenlijk gek dat het zo vaak gezegd wordt en dat je eigenlijk niet weet waar dat op gebaseerd wordt?

Goed ik denk dat ik er nooit achter zal komen en het enige wat je daaraan kan doen is doen waar jij gelukkig van wordt. Wees zoals jij wilt zijn en niet hoe andere willen dat jij bent, ik denk dat dat de beste verwoording is voor jezelf blijven. 

______________________________


Net zoals ik van de week zei, doe waar jij gelukkig van wordt

Liefs, Renée

1 opmerking

  1. Hele wijze woorden meid! het beeld wat ik van jou heb is overwegend positief; ik vind je een hele sterke jongedame die enorm veel kennis heeft en out of the box kan denken. Een hele mooie eigenschap die je met veel mensen kunt delen en veel mensen mee kunt bereiken. Mocht je ooit nog een carrière switch willen maken.. Heb ik wel een aantal suggesties voor je ;)

    Xx

    BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© RENÉE RAADSHEER. Design by Fearne.