mijn bikram yoga ervaring

vrijdag 29 januari 2016

Nieuwe dingen proberen is naar mijn mening één van de belangrijkste dingen in het leven. Je stapt daardoor vaak niet alleen buiten je comfortzone maar je leert/ontdekt ook dingen. Ik heb een lijstje met dingen die ik ooit eens wil proberen, één van die dingen die daar op stond is bikram yoga, deze heb ik laatst van mijn lijstje kunnen halen.

______________________________


Laten we wat leuks doen in de vakantie, dat was het begin van mijn hele bikram yoga verhaal. In de vakantie iets leuks doen met vriendinnen sta ik altijd voor open maar het lijkt tegenwoordig wel allemaal lekker standaard te worden, we gaan wel naar de stad ofzoiets. Of we kunnen wel wat drinken in de stad, filmpje bij elkaar kijken, allemaal heel leuk en gezellig natuurlijk maar zo standaard. Wat leuks doen met vriendinnen gaat eigenlijk ook om de gezelligheid maar soms wil je wat anders doen.

Na heel wat googleen over wat je allemaal kon doen met vriendinnen, ja zo erg was het – we moesten het googleen omdat wij het zelf niet wisten, maar ik kwam samen een proefles nemen ergens tegen en op dat moment dacht ik aan bikram yoga. Ik stelde het voor en al gauw hadden we een dag gepland dat wij een proefles gingen volgen. Het idee van een yoga les in een zaal van veertig graden klinkt nog niet zo slecht, als ik in een sauna kan slapen kan ik daar vast ook yoga in doen. Dat dacht ik ten minste.

ik ben weer zo’n doos die denkt dat yoga niks voorstelt en dit wel eventjes doet, ik zal je vertellen als je met die instelling er heen gaat, ga je dood tijdens de les. Je weet niet wat er gebeurt, wauw. Wat was dat een intense les maar wat voel je je fijn daarna. Ik vond het op het begin zo moeilijk mij eraan over te geven, al dat zweet. Ik had het gevoel dat ik net uit het zwembad kwam zo doorweekt was ik, jakkie. Daar sta je dan in een pose en opeens komt er allemaal zweet in je oog en druppelt het zo over je lippen heen. Ik haat zweet, ik vind zweet het meest vieze wat er bestaat, ja ook als het om mijn eigen zweet gaat.

Dit was wel weer een drempel waar ik over heen moest en vooral omdat ik dit totaal niet verwachten maar als je ooit het gekke idee hebt om een bikram yoga les te volgen zou ik het zeker doen want het gevoel na zo’n les is heerlijk. Het is echt dat het best prijzig is en ik niet meer of ik het doorzettingsvermogen er voor heb anders had ik zeker een lidmaatschap genomen.

Ik raad het iedereen ook echt aan als iets je leuk lijkt het te proberen want anders kom je er nooit achter.


______________________________


Liefs, Renée

1 opmerking

Latest Instagrams

© RENÉE RAADSHEER. Design by Fearne.