ogen zeggen zoveel meer

maandag 18 januari 2016

ogen, ogen kunnen zoveel zeggen. De manier waarop de ogen van iemand bewegen, ontwijken de ogen je of kunnen de ogen je recht aankijken. Wat zie je in die ogen, lachen de ogen of zie je verdriet en willen die ogen het liefst alleen maar huilen. Ogen zijn de meest bijzondere dingen, ogen zeggen zoveel meer dan een gezichtsuitdrukking, houding of woorden. Niks is veilig want je ogen verraden alles.

____________________


wij mensen zijn er goed is, lachen, dingen zeggen terwijl wij iets anders bedoelen, een houding aannemen waarbij je je zeker voelt maar die niet klopt vergeleken met wie jij bent. je anders voordoen dan je bent gaat heel makkelijk maar er is één ding dat bijna iedereen vergeet, je ogen. je ogen verraden je bijna altijd want die spreken altijd de waarheid. wanneer je pijn hebt kun je nog zo breed glimlachen maar de pijn zal je altijd in je ogen zien. op een één of andere bijzondere wijze kunnen wij bijna alles zo vervormen als wij zelf willen, alles behalve je ogen. ik vond het altijd gek als mensen zeiden dat iemand lachte mijn zijn ogen of de pijn in iemands ogen zagen maar het is echt zo, je ogen praten maar dan zonder woorden.

ik vind de ogen het meest bijzondere en mooie van de mens, iets wat zo puur en eerlijk is zonder dat je er wat voor hoeft te doen. het enige wat niet vormbaar is zoals jij het zou willen en daardoor dus het enige wat geen masker op kan zetten is zo iets kleins. zo iets kleins wat geen woorden gebruikt maar zoveel meer zegt dan dat je zou willen. eigenlijk best gek hoeveel ogen kunnen vertellen zonder woorden te gebruiken, gek hoe andere kunnen zien hoe jij je voelt door je ogen, maar vooral heel mooi. Mooi dat er nog iets bestaat wat altijd de waarheid vertelt en ik hoop dat die echtheid in de ogen van mensen altijd blijft bestaan want ik ben van mening dat dat het meest mooie en magische iets ooit is. 

____________________


je ogen zullen altijd de waarheid laten zien.

Liefs, Renee


4 opmerkingen

 1. Ze zeggen ook de ogen zijn de spiegels van de ziel en dat klopt. Ogen zeggen inderdaad zoveel meer. Mooi geschreven.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat klopt helemaal! Je ogen vertellen altijd de waarheid! Soms best handig, maar soms ook 'beanstigend'. Mooi geschreven Renee!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Helemaal mee eens.. En vooral als mensen je heel goed kennen, hoeven ze niet eens wat te vragen. Ze zien het gewoon aan je, heel veraadelijk die ogen

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel mooi geschreven en ik ben het er ook helemaal mee eens! Een blik zegt alles!

  BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© RENÉE RAADSHEER. Design by Fearne.