hoe druk hebben wij het nu echt?

vrijdag 12 februari 2016

druk, druk, druk, dat hoor ik mezelf en mensen om mij heen zoveel zeggen maar hoe druk heb ik het nou echt als ik op mijn vrijdagochtend gewoon lekker kan uitslapen. Heb ik het druk? Ja. Heb ik het mega druk? Nee dat denk ik niet. Wij zeggen bijna allemaal wel eens dat wij het heeel druk hebben maar hoe druk zijn wij allemaal nou echt? 
______________________________


Als ik mijn agenda zie, zie ik over volle dagen, elke dag iets en soms heb ik niet eens genoeg plek op een dag, in mijn agenda dan want in werkelijkheid valt het allemaal wel weer mee. Schrijf ik dan zo groot of doe ik werkelijk veel? Wij, de mensheid op deze wereld, roepen altijd heel hard dat wij het druk hebben maar ik denk dat meer dan de helft het eigenlijk helemaal niet zo heel druk heeft maar gewoon een paar dagen achter elkaar veel doet of dagen achter elkaar iets gepland heeft waardoor je elke dag wel iets te doen hebt. Sommige afspraken of dingen die je moet doen duren maar een uurtje of twee / drie en een dag duurt vierentwintig uur dus hoe druk hebben wij het dan echt? 

Conclusie die er nu in mijn hoofd rond dwaalt is, Renée je hebt het helemaal niet druk je hebt alleen de laatste tijd aardig wat te doen, je schrijft heel groot waardoor het lijkt alsof je het heel druk hebt maar in werkelijkheid als ik het echt ZO druk had, had ik nu ook niet mijn artikel kunnen schrijven en had ik morgen, vandaag dus, ook niet kunnen uitslapen. Ik denk dat het voor veel mensen ook een uitweg is om niet te hoeven afspreken want als jij zegt dat je het druk hebt zal niemand maar dan ook echt niemand vragen of je het echt wel zo druk hebt dat je geen tijd hebt. 

Voor iedereen is druk ook iets anders, dat komt omdat iedereen anders leeft. Iedereen zijn werkweek of schoolweek ziet er anders uit, voor de ene persoon is een dag van negen tot vijf standaard, voor een ander is een dag van negen tot negen normaal en voor weer een ander zijn dit lange dagen en is een dag van twaalf tot vijf normaal, zo heeft iedereen zijn eigen ritme waardoor het voor iedereen ook anders is wat een lange / drukke dag is. Dit maakt het ook zo moeilijk om in te schatten of iemand het echt druk heeft. Druk is voor iedereen persoonlijk en daarom kan jij er als buitenstaander niet veel over zeggen, iedereen interpreteert druk anders en dat mag. Ik denk dat ik of jij niet kan beoordelen hoe druk iemand het heeft, omdat voor ons druk heel anders kan zijn dan voor die gene, ondanks dat blijf ik bij mijn punt dat ik denk dat iedereen het minder druk heeft dan hij of zij zegt maar goed liever druk dan helemaal niks doen, toch? 

______________________________

ZO, nu ga ik weer lekker rustig verder met mijn drukke schoolleventje, student in examen jaar, altijd fijn!
Liefs, Renée

1 opmerking

  1. Mooi stukje. Vooral die laatste alinea is zo waar. Iedereen ervaart druk zijn anders, dat zie ik alleen al tussen mijn vriend en mij. Ik voel ook dat ik het druk heb, ben ook de hele dag bezig, maar vergeleken met iemand die elke dag 12 uur of meer werkt en ook nog moet studeren heb ik het helemaal niet druk. Maar voel het wel ook zo. En dat is prima denk ik, iedereen heeft het druk op zijn eigen manier.

    BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© RENÉE RAADSHEER. Design by Fearne.