zekerheid in het leven

woensdag 17 februari 2016


Niks is zeker in het leven, is dat erg? Nee dat denk ik niet. Elke kansen pakken die je aangeboden worden en nooit zeker zijn over hoe het uitpakt vind ik het mooiste wat er is maar ergens is het ook eng. Zekerheid is toch iets waar je je aan vast kunt houden, zoals je ouders zullen altijd je ouders zijn en zullen je altijd opvangen wanneer je dat nodig hebt, dat is zeker en het is fijn om dat zeker te weten. Heb je verder nog zekerheden in het leven? Dat weet ik niet.

______________________________

Eigenlijk is het best gek om te bedenken dat alles van de ene op andere dag over kan zijn en nee dat bedoel ik niet in het ergste geval, wat wel mogelijk is maar laten we het vrolijker houden dan die scenario. Wat ik bedoel te zeggen is dat je werk, je school, niks is daar zeker in. Hoe goed het ook voor jouw gevoel gaat, het kan zo over zijn. Je baas hoeft je maar op gesprek te laten komen en je die ene zin te zeggen, sorry je contract wordt niet verlengt of je bent ontslagen, al wordt je ontslagen heb je het meestal aan jezelf te danken maar een contractverlenging niet. Zo is het ook met school, het kan zijn dat je niet over mag of niet verder mag met je opleiding, dat zal deels door jezelf komen maar het kan ook komen omdat het toch niet bij je past.

Wat voor zekerheden heb je nodig in je leven? Zekerheid in de liefde en vriendschap zou heel fijn zijn maar die zekerheid kan niemand je bieden. Zekerheid in je familie, ja die is er maar ook dat is toch weer iets wat weg kan vallen. Zekerheden in het leven zijn er denk ik niet, behalve dat je ooit dood gaat, goed ik heb het nu toch gezegd, ondanks dat ik het niet wilde maar hoe langer ik er over na ging denken hoe zekerder ik er van werd is dat dat wel zeker is. Het is zeker dat het ooit gebeurd maar wanneer is nog een groot grijs gebied, hopelijk blijft het bij iedereen nog heel lang een grijs gebied maar die zekerheid heb je niet.

Is het erg om geen zekerheid te hebben? Nee dat denk ik niet, voor veel dingen zorg je zelf, heb jij zelf de hand in en door keuzes die jij maakt ontvang en verlies je dingen. Dat vind ik het mooie aan het leven, je kiest je eigen richting en alles wat je doet komt door jou, de ene keer is dat positief en de andere keer is dat negatief. Alles gebeurt met een reden en zekerheid heb je misschien ook wel niks aan, lekker saai als jij weet hoe je hele leven eruit ziet en je geen keuzes meer hoeft te maken of kansen hoeft aan te grijpen. Lekker elke dag standaard hetzelfde, het lijkt mij niks. Zekerheid heeft twee kanten, het is fijn om te weten als er dingen vast staan maar het is ook fijn als je dingen zelf uit mag zoeken en dingen aan jezelf te danken hebt.

______________________________

Lekker ingewikkeld weer allemaal en hoe meer artikelen ik schrijf over mijn hersenspinsels hoe meer ik erachter kom dat ik het leven super ingewikkeld vind. Wat ik niet erg vind maar juist een uitdaging. Er is zoveel om over na te denken en helaas maar ook weer gelukkig tegelijkertijd denk ik hier over na.

Liefs, Renée

Een reactie posten

Latest Instagrams

© RENÉE RAADSHEER. Design by Fearne.