de leegte

dinsdag 29 maart 2016


De leegte, de stilte, die worden verbroken door de duizenden gedachtes in mijn hoofd. De ene is nog niet afgelopen en de volgende gedachten vliegt al voorbij. De wereld staat voor even stil maar de tijd tikt door. Het gevoel dat je in een één of andere nachtmerrie terecht bent gekomen waar je nog een lange tijd in vast zal zitten. Het gevoel dat ik de hele wereld aan kon was in één klap weg. Het getik van de klok was het enige wat ik hoorde.  

tik     tak     tik     tak______________________________


Het gevoel wat op zo'n moment door je lichaam gaat is niet te beschrijven en al was het wel te beschrijven, dan zou geen één beschrijving maar honderd beschrijvingen zijn. Het gevoel is voor iedereen anders. Heel lang vroeg ik mij af waarom. Waarom jij? Nergens kon ik het antwoord vinden, het antwoord waar je altijd naar blijft zoeken, bewust of onbewust. Twee jaar later en ik zoek nog steeds naar het antwoord, ondanks dat ik weet dat ik het antwoord nooit zal vinden blijf ik zoeken, bewust maar onbewust tegelijk. 

Mom, why do the best people die?
When you're in a garden, which flowers do you pick?
The most beautiful ones … 


Het liefst zit ik soms nog steeds in een hoekje, even niks. Denkend aan jou en alles wat er gebeurt is. Soms ben ik er nog steeds van overtuigd dat je de kamer binnen komt lopen "grapje, hier ben ik weer", maar ik weet donders goed dat je niet meer terug komt. Je zit voor altijd in mijn hart, ik hoop dat je nu rust hebt en bent op een plek waar je wilt zijn. Goodbyes are not forever, are not the end, it simply means — i'll miss you till we meet again.


Het is goed zo. We zijn nu twee jaar verder, ondanks dat ik je nog steeds erg mis, zo veel aan je denk en veel verdriet heb, wat ook altijd zo zal blijven, maar het is goed zo. Jij hebt rust, dat is wat je wilde en als jij hebt wat je wilt, is het goed zo. Je kunt in het leven veel keuzes zelf maken, maar van wie je afscheid moet nemen helaas niet. Iedereen zijn verhaal eindigt ergens anders en op een andere manier, je kunt niet elk verhaal een mooi verhaal vinden. Niet elk verhaal is een happy story, maak daarom van jou verhaal het mooiste verhaal voor jou. Je schrijft je verhaal zelf, voor jezelf en niemand anders. 

Ik hou van je!

Liefs, Renée
je kleine, niet meer zo kleine, zusje

4 opmerkingen

  1. Oh :( Dikke knuffel Renée, ik heb hier eigenlijk geen woorden voor :( Liefs!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wauw wat een mooi stuk zeg. Zo mooi geschreven <3 Ik wens je heel veel kracht!

    BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© RENÉE RAADSHEER. Design by Fearne.