bedankt voor deze extra vrije dag

woensdag 27 april 2016

D E A R   K I N G 
Je hebt van die commerciële onzin dagen, van die dagen dat je het gevoel hebt dat die in het leven zijn geroepen zodat we extra dingen verkocht kunnen worden en mensen zich ergens ook wel verplicht voelen om het te kopen. Vandaag is het Koningsdag, joh Renée je meent het. De winkels liggen al een aantal weken vol met oranje bende, omdat dat de kleur van Nederland is en de Koning jarig is en hij van oranje is, wat is dit toch allemaal geweldig goed bedacht. Ik heb met deze dag niks, nee ik sta niet op de rommelmarkt, het enige wat ik doe is eten en drinken brengen maar mijn lieve familie die er wel staat, nee ik ga niet naar zo'n Koningsfestival en nee ik doe ook geen andere dingen. Ik doe lekker niks, ik geniet van mijn extra vrije dag.Beste Koning,


Vandaag heb ik vrij, staan er honderden mensen hun oude, versleten troep op straat te verkopen voor een paar cent, zijn er honderden feesten, is heel Nederland helemaal oranje en dat allemaal omdat u jarig bent. Als eerst , van harte gefeliciteerd, niet dat u het zult lezen maar ik wil u toch feliciteren. Als tweede dank u wel dat u jarig bent, wat ontzettend fijn, want laten we eerlijk zijn, deze extra vrije dag vind ik totaal geen probleem. Het voelt allemaal alleen zo onpersoonlijk, ik weet niet eens hoe oud u bent geworden, dat za dan vast wel komen omdat ik er niet genoeg moeite voor doe om dit op te zoeken. Ook kan ik u niet persoonlijk feliciteren, dat voelt ook zo onpersoonlijk, maar goed, dat komt ook omdat ik niet genoeg moeite doe. 


Het voelt gek, iedereen viert feest "omdat u jarig bent". Als ik jarig ben kan het heel Nederland niks schelen, zelfs mij maakt dat niks uit. Ik vraag mij toch af hoe het is dat heel Nederland feest viert omdat jij jarig bent, sorry ik moet natuurlijk u zeggen. Ergens denk ik ook dat u net zo goed weet als ik dat iedereen feest viert om het feest vieren en niet omdat u jarig bent. Een groot aantal mensen zal een aantal keer dronken op u proosten maar daar is ook alles mee gezegd.


Ik begrijp het niet zo goed, dat we vrij hebben op de verjaardag van de Koning en dat iedereen maar feest viert, ondanks dat ik het niet begrijp heb ik er totaal geen probleem mee want wie vindt het nu erg om een dag vrij te hebben voor niks, ik denk niemand, dus beste Koning, dank u wel dat u jarig bent en ons daarom vrij geeft. Wat een ontzettend lief cadeau, terwijl u de gene bent die cadeaus hoort te krijgen. ACH wat zou je een Koning ook moeten geven voor zijn verjaardag. 


Nogmaals een fijne verjaardag en iedereen een fijne Koningsdag. 


xxx 
Liefs, Renée

Een reactie plaatsen

Latest Instagrams

© RENÉE RAADSHEER. Design by Fearne.