jij bent mooi zo als jij bent

maandag 4 april 2016

Ik vind het oprecht heel erg dat nu, hier en nu, in de wereld alles gaat over hoe je eruit ziet en niet meer om hoe jij bent als persoon. Het gene wat ik hier zo erg aan vind is dat mensen gaan twijfelen aan zichzelf omdat ze bang zijn dat andere mensen iets van hun vinden. Tegenwoordig vragen wij ons niet meer af wat wij zelf van een shirtje vinden maar wat zouden andere vinden als ik dit shirtje draag en dat vind ik super erg want jij moet je fijn voelen in dat shirtje en niet die andere personen.


Jij moet het dragen en niet zij. Je moet het doen omdat jij het wilt en niet omdat je denkt dat andere het mooi zullen vinden. Nu heb ik het maar over een shirtje, iets wat je koopt en wat je met de dag kan veranderen. Dat shirtje draag je een dag en als je je er niet fijn bij voelt kies je op dat moment of de andere dag een ander shirt uit maar zo makkelijk gaat het niet met alles. Vooral niet als dat iets anders jij zelf bent.


vind je dat ik moet afvallen?


Dat is de vraag die ik van de week van iemand kreeg, een vraag waar ik van schrok, dat mij raakte en waar ik heel misschien ook een beetje boos van werd, niet op de persoon die het vroeg maar om het feit dat het in de wereld zo belangrijk is wat andere vinden en het niet meer lijkt uit te maken wat jij zelf vindt. Nee, mijn antwoord was en is nog steeds nee. Dat zal die ook bij iedereen zijn, het maakt niet uit wie deze vraag aan mij stelt. Want waarom zou ik vinden dat jij moet afvallen, welk recht heb ik om te vinden dat iemand anders moet afvallen. 

Daarnaast moet deze keuze uit jezelf komen en niet omdat iemand anders dat vindt. Waarom zou jij willen afvallen, dat is waar je over na moet denken en ga dan niet het antwoord zoeken in de richting van omdat zij, omdat hij of omdat hun, nee zoek het bij ik. Want het gaat om jou en jouw lichaam, niet dat van iemand anders. Jij bent mooi zo als jij bent, want jij bent jij. Vergelijk je niet met andere, iedereen is anders. 
Liefs, Renée


2 opmerkingen

  1. Ja precies, goed geschreven! En dan te bedenken dat dit hier in Colombia nog veeeeeel erger is! In Nederland kun je tenminste nog lekker doen wat je wilt, maar hier... vreselijk gewoon. Mensen zeggen ook nooit tegen elkaar: wat ben je lief. Maar altijd: wat ben je mooi! Word er vaak echt knettergek van.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Helaas is dat wel zo ja, het is bijna belangrijker wat een ander van ons vind en ook ik hecht hier veel waarde aan. Of nouja, dan vooral wat vrienden en bekenden er van vinden. De rest laat ik lekker links liggen :)

    BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© RENÉE RAADSHEER. Design by Fearne.