a letter for my little brother

vrijdag 20 mei 2016

Vijftien jaar geleden, bijna zestien jaar geleden kreeg ik van mijn ouders het mooiste cadeau ooit. Ik kreeg een clown, een beschermer en een beste vriend. Ik kreeg jou, mijn lieve broertje. 


______________________________Lieve klein broertje, 

Op het begin vond ik je naast schattig ook ontzettend vervelend, want ja jij trok haren uit mijn hoofd en net zoals nu kende jij vast je eigen krachtig niet, want oh wat ben jij sterk. Wij hebben een aantal jaar elke dag, dag in dag uit ruzie gehad. Oh wat was ik soms bang voor jou en ja zelfs op die momenten hield ik van je. Een aantal jaar geleden, vijf (?), maakte wij op een behaalde dag, ik weet niet meer precies wat voor dag het was, volgens mij één april, de afspraak om nooit meer ruzie te maken en, het zal je verbazen, maar die afspraak zijn wij redelijk goed na gekomen. 

Of course, wij hebben ook wel eens ruzie, wij hebben bijna elke dag meningsverschillen maar jij bent mijn broertje en ondanks dat ik soms ontzettend boos op je ben hou ik verschrikkelijk veel van je. Wij doen ontzettend veel dingen samen, dagje naar Walibi, in de vakantie shoppen, film kijken, chill avonden tot laat in de nacht, slaapparty's bij elkaar op de kamer, huttenbouwen en nog meer dingen. Het maakt niet uit wat wij samen doen, zo lang wij het samen doen hebben wij ontzettend veel plezier. 

Ik riep altijd dat ik een zusje wilde en als het moest ik zelfs mijn broertje er voor om zou willen ruilen maar ik zou jou voor geen goud willen missen. Jij bent de meest liefdevolle en zorgzame jongen ooit. Jij mag dan wel vijf jaar, oké vier jaar en elf maanden, jonger zijn maar als iemand mij iets doet ben jij de eerste die er achter aan gaat, als ik mij rot voel ben jij de eerste die mij een knuffel geeft en als ik au roep ben jij de eerste die vraagt of alles goed gaat. 

Ik hou ontzettend veel van, jou, mijn broertje en jeetje wat word je groot. Ik leef al vijftien jaar met jou, draak en ik zou er zo nog vijftien jaar bij kunnen plakken maar straks, over vier maanden, zie ik hem negen maanden niet. Negen maanden zonder mijn lieve kleine,  toch net iets langer dan mij, broertje. Jij wordt zestien jaar wanneer ik in New York zit en ja dat vind ik oprecht heel erg. Maar voor nu ben ik gelukkig nog vier maanden thuis. 

Lief broertje ik hou van je.

xxx 
Liefs, Renee

1 opmerking

  1. Gelukkig kun je hem wel spreken! Skypen e.d... de techniek van tegenwoordig! Maar begrijp heeel goed hoe moeilijk datis. Helaas had ik met mn zusje geen keuze en hwb ik dr sinds september al niet meer gezien of gesproken.

    BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© RENÉE RAADSHEER. Design by Fearne.