early morning

vrijdag 13 mei 2016

De wereld is op z'n mooist rond zes uur in de ochtend. Dan slapen de mensen nog en de natuur ontwaakt langzaam, het begint langzaam licht te worden, de zon komt langzaam op, de dieren ontwaken langzaam en zacht beginnen de vogels te fluiten. 

______________________________


De natuur ruikt ook ontzettend fijn op dat moment, dat zal vast wel iets geks zijn wat alleen ik vind. Ik denk namelijk dat de natuur helemaal niet anders ruikt als het veel later of vroeger is maar goed. Er is ook een soort rust over de natuur heen als het zo vroeg is en de mensen nog slapen, stilte maar geen echt stilte. Het is als een stilte in de bibliotheek of in een klas lokaal waar je stil moet zijn, het is nooit helemaal stil. Ergens hoor je iemand fluisteren of er komt ergens gekraak vandaan. Het is stil maar niet echt stil, je hoort zacht de wind door de bomen heen gaan en gekraak uit de bosjes waar een diertje loopt.

Het is dat ik niet zo makkelijk wakker word in de ochtend en dat mijn bed te lekker ligt, anders had ik  echt vaak rond dit tijdstip een rondje gaan lopen. Maar mijn bed ligt te lekker, als ik wakker word in de ochtend voelt mijn bed als een reusachtige zachte wolk waar ik niet vanaf kan. Renee kom je uit bed? Mijn moeder is mijn wekker. JA, ik ga er NU uit.

Goed, wij weten allemaal dat ik dan natuurlijk niet uit mijn bed kom, hoe vroeg ik ook wakker word, ik kom altijd te laat. Ik blijf liggen en als ik een keer besluit wel echt uit bed te gaan ga ik na het aankleden weer op bed liggen. Vijf minuutjes kan geen kwaad, fout gedacht. Dat gaat nooit goed. Ochtenden zijn niet mijn ding en ik ben bang dat ze dat ook nooit gaan worden. Toch vind ik de wereld het mooiste op de vroege ochtend en zou ik het echt vaker mee willen maken.


xxx
Liefs, Renée

Een reactie plaatsen

Latest Instagrams

© RENÉE RAADSHEER. Design by Fearne.