een keer alleen

maandag 16 mei 2016

In een cafeetje zitten, alleen. Dat wilde ik altijd al een keer doen, surprise surprise, ik heb het gedaan en het beviel mij ontzettend goed. Nu heb ik stiekem een beetje vals gespeeld want het was op het werk van een vriendinnetje maar ondanks dat zat ik daar wel alleen, af en toe pratend met haar, iets vaker als af en toe maar er waren ook zeker momenten dat zij druk aan het werk was en ik daar alleen zat. 


_________________________________Het is vrijdag en ik had een techniek workshop vanuit school, deze workshop duurde tot half vijf en om acht uur moest ik pas ergens anders zijn voor een voorstelling. Naar huis gaan is geen optie want als ik thuis ben ben ik al te laat om weer richting Haarlem te gaan. Je kan wel mee naar mijn werk. Zo gezegd zo gedaan, eerst vond ik het raar maar soms moet je dingen doen die je op het eerste moment niet zou doen. Ik besloot te gaan werken aan mijn examenopdracht, tussendoor praatte ik met DJ als ze niet aan het werk was en ik was heel erg mensen aan het bekijken. 

Ik weet niet wat het was maar op het station van Amsterdam zijn zulke leuke mensen, iedereen is vriendelijk en mensen maken gewoon een praatje met je. Ik heb een heel gesprek gevoerd met een man, op het begin vond ik het een beetje ongemakkelijk, ze waren namelijk met ze vieren, één vrouw en drie mannen. Voor de mensen die nog nooit bij de coffee company op Amsterdam Centraal zijn geweest, wat ik heel erg goed begrijp, er is daar één hele lange tafel en je kan alleen naast of tegenover elkaar zitten. Deze mensen gingen om mij heen zitten, er was ook nergens anders meer plek maar toch voelde ik mij een beetje ongemakkelijk. Nergens voor nodig want ze waren super aardig en gezellig, ik heb denk ik een kwartier met deze meneer gepraat en de rest was maar een beetje aan het luisteren. 

Na dit gesprek heb ik besloten dat ik dit echt vaker ga doen, gewoon lekker in een cafeetje zitten en kijken wat er op je af komt, ik verwacht niet dat ik weer zo'n wereld gesprek met iemand krijg, eigenlijk verwacht ik helemaal niet dat er een gesprek met iemand komt want in een cafeetje zitten is toch anders als in een coffee company op één van de drukste stations van Nederland maar ondanks dat vind ik het ontzettend fijn. Zo zie je maar weer dat nieuwe dingen proberen helemaal niet zo verkeerd is. Heb jij dat wel eens gedaan? Alleen ik een cafeetje zitten? 

xxx
Liefs, Renée

1 opmerking

  1. Haha! Ik heb ook altijd het gevoel dat mensen in Amsterdam veel opener en gastvrijer zijn, die knopen ook veel sneller een praatje aan met je, een van de redenen dat ik Amsterdam zo'n toffe stad vind. :)

    BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© RENÉE RAADSHEER. Design by Fearne.