het is veel te vroeg

maandag 23 mei 2016

Ik zit recht op in mijn bed, mijn hoofd zit vol met onzin. Deze onzin zorgt ervoor dat mijn hoofd over uren maakt. Elke gedachte schiet langs, voor ik er goed over na kan denken komt de volgende gedachte al weer voorbij en zo gaat het al een uur door. Een uur lang zit ik al recht op in bed. 


/////

Het geluid van het gefluit van de vogels en het zachte tikken van de regen op mijn raam houdt mij gezelschap. Het  zou toch mooi weer worden vandaag, waarom regent het dan? Niet dat ik het zo erg vind, ik zit binnen dus nat word ik niet en het getik is één van de meest rustgevende geluiden die ik ken. Het gefluit van de vogels gaat maar door en door, wat zouden ze zeggen? Ten minste, ik ga er vanuit dat ze een gesprek voeren want elke fluit klinkt anders en het zijn sowieso meerdere vogels die fluiten. Misschien hebben ze wel ruzie of nou ja goed, ze communiceren. Ze communiceren en ik ben maar als te nieuwsgierig naar wat ze zeggen.

Ik zit recht op in mijn bed, mijn hoofd zit vol met onzin. Ik kan niet meer slapen maar iets doen lukt mij ook niet. Recht op in bed zitten en staren. Staren maar mijn gordijn waar het licht stiekem langs de zijkant doorbreekt en mijn kerstverlichting die nog altijd voor mijn gordijn hangt. Ik vind die lichtjes wel iets sfeervols hebben. 

Verder zie ik alleen maar troep, ik wil het opruimen maar het is veel te vroeg, ik zit recht op in mijn bed en het enige wat ik kan doen is staren, lang en doelloos vooruit staren. De wereld ontwaakt langzaam, het gefluit van de vogels wordt af en toe is luider, de regen begint langzaam  te stoppen en het licht wordt steeds lichter en lichter. De wereld ontwaakt en ik ben al wakker, veel te vroeg.

xxx
Liefs, Renée

Een reactie plaatsen

Latest Instagrams

© RENÉE RAADSHEER. Design by Fearne.