luister naar je hart

maandag 9 mei 2016

daar sta ik dan, tegen over je. Ik wilde het niet doen maar het moment dat ik langs je liep besloot mijn lichaam zich om te draaien en met jou mee te lopen, mijn mond besloot een heel verhaal te gaan vertellen. WACHT, ik had besloten je dit niet te vertellen, waarom rolt het hele verhaal dan toch uit mijn mond, ik had besloten dat het goed zo was en dat ik je er niet meer mee zou lastig vallen, omdat het niet mag en omdat het beter zo is, beter voor jou en beter voor mij, Renée je had besloten je mond te houden. Waarom doe ik dit dan niet, waarom vertel ik het nu toch terwijl tijdens het vertellen mijn hoofd roept dat ik mijn mond moet houden. Keer je om, loop weg en blijf lopen. Je stelt een vraag en ik wil er geen antwoord op geven, na een stilte die uren lijkt te duren rolt er toch zacht een antwoord uit mijn mond, Renée hou je mond. 


______________________________Je hoofd zegt het ene en je hart zegt het andere, als je dit hebt zegt iedereen dat je altijd naar je hart moet luisteren want dat is waar jij het gelukkigste van gaat worden, maar soms luister ik toch naar mijn hoofd, want hoe graag ik iets ook wil soms is het beter om een wijze beslissing te maken, dat dacht ik nu ook te doen, luisteren naar mijn hoofd. Hoe erg mijn hoofd en hart ook tegen elkaar bleven op boksen won mijn hoofd het steeds, gelukkig maar want dat besluit was het besluit wat ik nu nodig had. Toen was het keerpunt daar, ik wist dat het zou komen, ik vocht er zo hard tegen dat er een moment kwam dat het zou winnen, dat bewijst dus weer hoe sterk je hart is.

Luister naar je hart, makkelijker gezegd dan gedaan. Altijd de makkelijke weg kiezen is niet de oplossing want het jezelf makkelijker maken ga je jezelf niet gelukkiger mee maken. Hoe graag je het ook wilt of niet je hart wint altijd, goed negen van de tien keer dan. Niet altijd even fijn maar op langer termijn misschien wel het beste. Ik vind het altijd zo standaard en makkelijk als mensen zeggen luister naar je hart, het is zo'n zin die iedereen naar je toegooit en vervolgens kan je er niet zoveel mee. 

Ondanks dat ik het een rot zin vind zeg ik het nu zelf ook, soms moet je het eerst zelf mee maken voordat je een zin gaat accepteren. De zin lijkt een beetje op de zin "alles komt wel goed". Het is zo'n zin die iedereen maar zegt waardoor het de waarde voor mij een beetje kwijt raakt, des ondanks ben ik zelf ook schuldig aan deze zin te vaak te gebruiken. Toch is het wel waar, alles komt OOIT goed en zo is het ook met de zin luister naar je hart want die heeft gelijk, UITEINDELIJK zal je naar je hart luisteren. Zo en nu ga ik het lekker nog een keer zeggen; 

Luister naar je hart, doe wat voor jou het beste voelt! 

xxx
Liefs, Renée

2 opmerkingen

Latest Instagrams

© RENÉE RAADSHEER. Design by Fearne.