new york

woensdag 18 mei 2016


Van de twee jaar nu nog maar vier maanden. Precies over vier maanden ga ik weg. Voor negen maanden. Dat is bijna een jaar. Het klinkt zo lang maar de tijd gaat snel voorbij. Het mag van mij allemaal nog wat langer duren, het wachten tot vertrek en de reis zelf. Ik ben verschrikkelijk als het gaat om afscheid, nu al. Ik wil het liefst met iedereen nog honderd dingen doen voordat ik vertrek, alsof ik voor altijd weg ga en nooit meer terug kom. Zo voelt het maar in werkelijkheid is het maar negen maanden. 

//

Renée stel je niet zo aan
het is maar negen maanden
Ja maar ik ga iedereen missen 
hallo het is negen maanden
tweehonderd zesenzestig dagen
ongeveerWelkom in mijn hoofd. Ik ben zelfs al af en toe bezig met wat neem ik wel mee ik mijn koffer en wat niet. Ik zit in een ontzettend leuke en gezellig whatsappgroep met allemaal lieve mensen, vanuit de hele wereld, die gelijk heen gaan, NYC squad. We maken al plannen wat we allemaal willen doen, zoals Kerst gaan we heel vaak vieren, mensen gaan naar huis met Kerst, dus dan vieren we het later nog een keer. Oud en nieuw, hallo Time Square. Shoppen, shoppen, shoppen OHJA en af en toe naar school. Sleep overs bij elkaar in de kamer, ook al weten we niet eens of dat mag. Allemaal al ideeën waardoor ik alleen maar meer zin krijg om er heen te gaan. 
Toch blijft ook het gevoel van angst, alleen. Ik ben dan wel met vijftienhonderd man om mij heen maar ik ben er in principe alleen. Geen mamma meer die mij wakker maakt, mijn was doet, mij naar het station brengt - goed het is nu twee stappen bij mijn bed vandaan, hallo pyjama party in de les - en die geen eten meer voor mij maakt - dit doe ik overigens niet zelf, ik eet in de schoolkantine maar toch is dat eten zo anders, denk ik. Negen maanden niet in mijn eigen bed EN negen maanden al mijn vrienden en familie missen, ik mis iedereen nu al.
Het is maar negen maanden, daarna kom ik weer terug. Het duurt nog maar vier maanden, over vier maanden zit ik in het vliegtuig of misschien ben ik ondertussen wel al geland. New York, wie wil dat nou niet. Ik kan niet wachten, gelukkig wordt met de dag de wachttijd korter. 


New York ik zie je snel! 


xxx 
Liefs, Renée
________________________________________


Ik ga het programma van EF - Education First volgen. Dit is een bedrijf dat heel veel mogelijkheden biedt, veel verschillende programma's over ongeveer veertig plaatsen op de wereld. Lijkt het je iets, je kunt HIER een GRATIS brochure aanvragen, in deze brochure staat alles wat je wilt weten en je mag mij natuurlijk ook alles vragen wat je wilt weten

2 opmerkingen

  1. Spannend zeg! Snap ook helemaal je angst :) Maar echt: dat komt helemaal goed. Aan het afscheid met mijn familie denk ik niet te veel, dat was verschrikkelijk. Maar inmiddels weet ik dat er zoveel mogelijkheden zijn om elkaar te zien en te spreken. Ook wende ik echt best snel aan dingen doen hier, me mengen in de maatschappij. En in New York zal dat vast nog iets makkelijker zijn dan in Bogotá. Gaat superleuk worden!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat ontzettend gaaf dat je in Bogotá bent op dit moment Sabine, geniet daar! Dank je wel voor je lieve woorden! X

      Verwijderen

Latest Instagrams

© RENÉE RAADSHEER. Design by Fearne.