stressniveau honderdtien

woensdag 11 mei 2016

Ik kan het niet, maar echt niet. Het gaat niet goed komen, ik ga alles vergeten. Ik ga alles verkeerd doen, ik ga het verpesten. Ik ben er nog niet klaar voor, ik wil het nog niet doen, het is te vroeg, het gaat allemaal echt verkeerd. Mijn stressniveau is op dit moment honderdtien en ik ben bang dat het morgen, donderdag,  op het moment zelfs tweehonderd is, als dat kan. Het voelt in ieder geval zo. 

_____________________________


Bij de ene was de paniek er al, bij de ander is het er niet. Bij mij was het er ook niet, want als het fout gaat, gaat het fout. Maar nu, een dag voor de dag zelf kan ik niet slapen en raak ik in paniek. Het is niet goed genoeg en ik ga niet slagen. Ja slagen, morgen heb ik mijn eerste afstudeervoorstelling en ik denk dat het wel duidelijk is maar zo niet, ik ben bang dat ik ga zakken. Mijn gevoel zegt alleen maar , ik kan het niet. 

Ergens ook wel heel toepasselijk want daar gaat mijn hele voorstelling juist over, dat ik het niet kan. Ik wil zo mijn examens niet in gaan, kan ik niet gewoon een simpele toets maken zoals bij Nederlands, Engels en rekenen? Niet dat dat makkelijk is maar daar heb je soms nog meerkeuze, dat is er nu niet. Ik heb veel liever een onvoldoende voor een theorievak als voor dit.

Waarom wilde ik dit ook alweer. Kan ik nog stoppen en een andere opleiding doen, gewoon nu. Paniek paniek paniek. Het is nu of nooit, of nou ja morgen. Na maanden repeteren en de gedachte, we gaan dit doen weet ik het niet meer zo zeker. Dat heeft iedereen denk ik ook wel als ie examens heeft maar toch. Ik ben bang.


xxx
Liefs, Renée

Een reactie plaatsen

Latest Instagrams

© RENÉE RAADSHEER. Design by Fearne.