een ochtend op het strand

woensdag 29 juni 2016

Ik was laatst uit, wat ontzettend gezellig was. De meeste mensen gaan vanaf hun zestiende uit maar ik ben twintig en ga nu pas uit, ik denk dat ik in dit soort dingen iets achter loop. Maar daar wilde ik het vandaag niet over hebben. Na het uitgaan gingen we naar het strand, watching the sunset.

 _________________________________________________________________


De zon zou achttien over vijf opgaan. Doordat we de verkeerde afslag name, iets met moeheid, kwamen we echt twee minuten aan voordat de zon zou opkomen. Het moment dat we op het strand liepen kwamen wij er achter dat de zon niet op kwam aan de kant van het water maar achter de gebouwen van het industrieterrein dus meer dan een mooie lucht zagen wij niet. De rust op het strand was ontzettend fijn en mooi om een keer mee te maken.

Wij waren als enige op het strand, de wereld ontwaakte langzaam maar de natuur is altijd wakker. De meeuwen die krijsen, vogels die fluiten, de golven die op het zand slaan, de wind die door je haren waait en de stilte. De stilte van de wereld, geen mensen die praten, auto’s die rijden, helemaal niks, stilte. Stilte die niet helemaal stil is, maar toch als stilte voelt.

Samen met Faye en Niels liep ik daar, over het strand. Kijkend naar het water en alles er om heen. Als je aan de ene kant kijkt zie je een mooi strand, zo rust gevend en hoe ver je ook kijkt je ziet niks anders als water, het lijkt eindeloos door te gaan. Het is het mooiste stukje wereld wat je op een vroege ochtend kan zien. Als je aan de andere kant kijkt zie je de hele andere kant van de wereld, fabrieken, rook wolken vanuit die fabrieken. Het is zo bizar dat als je de andere kant op kijkt het zo’n andere wereld is. De wereld heeft zoveel kanten en dat is juist het gene wat de wereld mooi maakt. Mijn favoriete deel is de natuur.

l i e f s ,  Renée

1 opmerking

  1. Ik hou van het strand! Het zorgt echt voor rust in je hoofd en het is zo relaxend. :)

    BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© RENÉE RAADSHEER. Design by Fearne.