ik was mijn broertje kwijt

zaterdag 25 juni 2016

Chaotisch is misschien wel de beste beschrijving voor mij en mijn broertje. We ruimen onze spullen vaak niet op op de plek waar ze horen en als wij het wel doen vinden wij die niet omdat wij toch niet op de plek kijken waar ze horen, want ja daar leggen wij het toch niet neer. Lekker chaotisch dus. Wij kunnen ook snel in paniek raken omdat wij denken dat wij iets hebben laten liggen en vervolgens gewoon hebben en soms is het zelfs zo erg dat wij iets kwijt zijn maar gewoon in onze hand hebben. Dit keer was is mijn broertje kwijt, don’t worry, het klinkt iets heftiger dan het in werkelijkheid is.


Samen met mijn DJ en mijn broertje zat ik in de trein van Amsterdam naar Haarlem, mijn broertje ging vandaag met ons mee naar school. Wij stapte uit in Haarlem om over te stappen op de bus. We liepen rustig de trein uit, naar beneden en wilde onze ov’s pakken zodat wij konden uitchecken. Mijn broertje raakte in paniek omdat hij zijn telefoon misschien in de trein had laten liggen. Ik zei dat hij naar boven naar de trein moest rennen om te kijken of zijn telefoon daar nog lag en wij wel keken in zijn tas. DJ keek in de tas van mijn broertje en binnen tien seconde vond zij zijn telefoon, gevalletje chaotisch. Ik liep naar het perron om tegen mijn broertje te zeggen dat wij zijn mobiel hadden gevonden. “Mike, wij hebben je …”

De trein reed weg en ik zag mijn broertje nergens. Ik rende naar beneden naar DJ, “mijn broertje zit in de trein die net weg rijdt.” OH MY, hij heeft ook geen telefoon bij zich, paniek paniek paniek. Hij kon ons dus ook niet bellen want hij had geen telefoon bij zich. We besloten dat een van ons erachter aan ging met de volgende trein en de andere op het perron bleef voor als hij wel al terugkwam. Wij liepen naar de volgende trein die met een kwartier kwam en op dat moment werd ik gebeld door mijn moeder, “Mike belde net en komt met de volgende trein terug.” Opluchting van hier tot Tokyo, slimkind!

We besloten naar de Burger King te gaan want de volgende trein kwam pas over twintig minuten aan, dachten wij. Het moment dat DJ haar bestelling had gekregen kwam mijn broertje opeens de Burger King in gerend. Nou, op zo’n moment ben je ontzettend blij je broertje weer te zien. Hij is dan wel vijftien jaar en snapt heel goed hoe alles werkt maar hij was nog nooit alleen met de trein geweest en eigenlijk ook niet eens zo vaak met de trein, hij ging ook nog eens naar een station wat in de middle of nowhere ligt en hij niet kent. Nou goed, ik was dus mijn broertje kwijt.

xxx

Liefs, Renée

Een reactie plaatsen

Latest Instagrams

© RENÉE RAADSHEER. Design by Fearne.