soort van

woensdag 1 juni 2016


Je hebt woorden waar ik knetter gek van word. Niet alleen als andere mensen ze gebruiken maar vooral ik zelf. Voor al het woord, of nou ja woorden die samen voor mij één woord vormen; soort van. Ik ben een soort van bezig, ik ben een soort van dit, ik vind een soort van dat, soort van zus, soort van zo. Soort van, dus eigenlijk niet. Eigenlijk helemaal niks.

Als je een soort van iets doet wat doe je dan eigenlijk? Niks. Toch? Ik ben een soort van te vrede met mijn werk, nee je bent niet of wel te vrede met je werk maar niet soort van half gebakken. Het is zo’n woord dat je gebruikt als je het niet weet. Het niet weten is vervelend en vooral als je dat iet uitspreekt. Als iemand tegen mij zegt ik ben een soort van te vrede denk ik prima, die persoon is redelijk te vrede en zou ik er niks meer over vragen maar als je zegt nee ik ben niet te vrede zou ik vragen of ik kan helpen of wat dan ook. Soort van, het maakt mij stiekem boos als ik dat woord gebruik, het voelt / lijkt / klinkt als een masker waar je je lekker achter kan verschuilen.
Er is zoveel een soort van, een soort van dokter, een soort van hobby een soort van schoolwerk, je wilt een soort van iets, een soort van lievelings kleur, lied, film of plek. Als jij een soort van iets wilt, dan doe je het een soort van en dan is je resultaat ook een soort van, het steekt elkaar aan. De manier waarop jij ergens in stapt op die manier ga jij het ook doen. Wat wil je? Als je het een soort van wilt doe het dan niet, of ga er helemaal voor maar doe dingen niet een soort van. Je kunt niet iets een soort van vinden, je moet er helemaal voor gaan, wil je dokter worden, ga er dan voor met heel je hart en al je kracht.
Als jij er een soort van voor gaat, komt er ook een soort van resultaat en soort van is nog steeds niks. Tuurlijk als jij er helemaal voor gaat ga je obstakels tegen komen, die obstakels heb je nodig op je doel te bereiken. Het is als een berg, als je iets wilt moet je naar de top van de berg. Een berg is nooit recht en makkelijk te beklimmen, maar als jij er voor gaat kom je op de top. Dus doe niks een soort van,  ga er voor, geef niet op, je kunt het, je hebt de kracht!


xxx
Liefs, Renée

Een reactie plaatsen

Latest Instagrams

© RENÉE RAADSHEER. Design by Fearne.