dear boy i liked

maandag 4 juli 2016

Lieve …, beste Of gewoon hallo. Hoe begin je zo'n ontzettend belachelijke brief als deze? Woorden zijn niet zo mijn ding, in het echt dan, papier werkt beter voor mij, dus, hallo. Goed hoe begin je iets als dit, hallo staat ontzettend lelijk. Maar andere startzinnen zijn nou ook niet iets waarvan je denkt, yes zo begin ik mijn brief aan jou. Het voelt als een soort van open sollicitatiebrief, een brief die je zonder vraag ernaar kan schrijven. Ik merk nu ik begonnen ben met schrijven ik helemaal niet zo goed ben met woorden op papier als ik dacht. Misschien ligt het aan jou, want dat is makkelijk, iemand anders de schuld geven

Well, this is a little akward. Nu even zonder grappen, serieus. To the point, Renée. Ik wil veel zeggen maar aan de andere kant voelt het ontzettend stom en pointless om je te schrijven, want hè je leest het toch niet. Laat ik beginnen bij het feit dat ik je ontzettend dankbaar ben voor het feit dat je zo ontzettend lief en zorgzaam bent, het feit dat vanaf het moment ik erachter kwam dat ik je leuk vond ontzettend bot en afstandelijk tegen je deed en jij ontzettend lief bleef. Ik ben een sukkel in liefde, het moment dat iets iets serieuzer begint te worden duw ik vaak iemand weg. Waarom, ik heb geen idee.  Het feit dat er iemand in het plaatje zit wat voor mij niet goed voelt speelt mee maar laten we het op angst houden. Mij aan iemand binden, ik weet niet of ik dat kan, het feit dat ik meerdere keren de ervaring heb gehad dat ik mij voor alles moet verantwoorden was ik er een beetje klaar mee. Ik heb ook een eigen leven. Ik weet ook wel dat jij zo niet bent maar ja, daar ben ik wel bang voor. Ik ben goed in mensen weg duwen en doen alsof het mij niks uitmaakt. 

Maar het maakt mij wel uit, want ja het maakt mij uit dat jij nu een vriendin hebt. Mijn eigen schuld, ik duwde je weg en ja ik ben blij voor je want je verdient het maar dat neemt niet het feit weg dat ik denk, shit. Hoe kan ik zo dom zijn. Een leermoment, voor ooit. De volgende keer, precies de volgende keer. Ik heb er nu geen niks meer aan. Misschien is het ook beter zo, ik ga straks weg voor negen maanden en ik weet niet of weggaan wanneer je echt van iemand houdt nog zo makkelijk is als het nu is. Tuurlijk is het niet makkelijk want mijn familie en vrienden ga ik ontzettend missen maar daar zit niet het kanttekeningetje bij, OH pas op zometeen komt die iemand anders leuks tegen. Ik roep al vanaf het begin, dit is geen goed idee want ik ga zometeen weg. Al die wat als is allemaal onzin, ik hoef daar niet aan te denken want ik heb je weggeduwd. Maar je bent nu gelukkig, ten minste dat denk ik en dat hoop ik, oprecht want je verdient het. 

dank je wel, zij mag blij zijn met iemand als jou! 

l  i  e  f  s ,  Renée


- dit is een brief aan meerdere jongens in één, ik heb van meerdere personen één persoon gemaakt. Dat wilde ik nog even zeggen, bye!

1 opmerking

  1. Holy cow, het lijkt echt alsof ik dit heb geschreven. Ik ben ook een absolute koningin in wegduwen, in piekeren over het feit dat diegene nu sinds gister een vriendin heeft. Eigenlijk allemaal dankzij mij. Dankzij het feit dat ik het geen kans meer wilde geven, de angst voor wat iedereen er van zou denken. Dom, dom, dom. En zo freakin' herkenbaar..

    BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© RENÉE RAADSHEER. Design by Fearne.