hoe goed ken je iemand nu echt?

zaterdag 2 juli 2016

Dear july,
iets wat mij de afgelopen weken best wel bezig houdt is het ding, hoe goed ken je een persoon nu echt. Wanneer weet jij zeker dat je iemand kent en hoe goed moet je iemand kennen om te kunnen zeggen ik ken die persoon. In iedereen zit een persoon die je eigenlijk helemaal niet kent, je kent mij eigenlijk ook helemaal niet. Nee ik bedoel niet dat als je mij kent, je mij eigenlijk niet kent, ik bedoel meer te zeggen dat er mensen zijn die denken dat ze mij kennen maar mij eigenlijk niet kennen.


Ik lach om grappen die ik eigenlijk helemaal niet grappig vind, als je een opmerking maakt over mij waar iedereen om lacht lach ik mee maar eigenlijk maakt het mij heel boos, het liefst sta ik op voor de persoon die jij belachelijk maakt maar ik doe het niet omdat ik het niet durf, in iedereen zit een persoon die je niet kent, iedereen denkt dingen maar deelt dat niet, iedereen heeft dingen die ze willen doen maar niet doen, iedereen zegt wel eens dat het goed gaat terwijl die persoon eigenlijk hoopt dat je ziet dat het niet goed gaat, de ene meer als de andere maar iedereen is hier schuldig aan, als liegen een misdaad was zat iedereen nu in de gevangenis want niemand is helemaal eerlijk. 

Niemand zijn leven is perfect, iedereen heeft littekens, de ene grotere als de andere, de ander meer als de andere en de ander diepere dan die van jou. Je moet het niet met elkaar vergelijke, je moet niks met elkaar vergelijken want jij bent jij, zij is zij en dat moet zo blijven. Maar ondanks dat blijf ik mij afvragen als ik iemand ken of ik die persoon dan wel echt ken. Moet ik alle verhalen van iemand weten om te kunnen zeggen dat ik die persoon ken. Moet je iemands geheimen weten of moet je alles wat die persoon heeft meegemaakt weten. Ik begrijp dat als je iemand één keer hebt gesproken die persoon niet echt kent. 

Ja je kent die persoon wel maar je kent kent die persoon niet. Ik raak door deze zin ook van mezelf in de war, maar wat ik dus probeer te zeggen dat je iemand kunt kennen in de zin van, ik weet dat die persoon jan heet en je kunt iemand kennen in de zin van, ik weet dat die persoon piet heet en kan je alles over die persoon vertellen. Jeetje wat een gedoe allemaal, ik denk hoe goed je iemand ook kent, je iemand nooit helemaal kent. Iedereen heeft wel dingen waar mensen niet vanaf weten en dat is logisch want niet iedereen hoeft alles van je te weten. Je weet zelf ook nooit hoe goed je iemand kent, dat weet alleen die persoon zelf. Waarom zijn dit soort dingen toch altijd zo ingewikkeld, waar is mijn gebruiksaanwijzing?

l  i  e  f  s , Renée

Een reactie posten

Latest Instagrams

© RENÉE RAADSHEER. Design by Fearne.