ik ben geslaagd

zondag 10 juli 2016

Dear july,
Vier jaar geleden begon ik aan mijn opleiding, weer vier jaar. Na vier jaar middelbare school was ik er eigenlijk wel een beetje klaar mee maar omdat ik iets ging studeren wat ik onwijs leuk vind en nog steeds vind vond ik het niet erg. Ik had ontzettend veel zin om naar deze school te gaan. Deze vier jaar zijn voorbij gevlogen en nu ben ik klaar, ik ben afgestudeerd. Ik heb mijn diploma getekend dus er kan ook niks meer aan veranderd worden. Deze vier jaar heb ik onwijs veel meegemaakt en zo veel geleerd. Het eerste jaar vond ik alles vooral heel spannend en stiekem ook wel een beetje, heel erg, eng


Nieuwe mensen die je niet kent en tegelijkertijd doe je een studie waar je ook je kwetsbare kant laat zien, iets waar je redelijk veel lef voor moet hebben. Je kiest voor deze opleiding dus je weet wat je kunt verwachten maar ondanks dat blijf het verschrikkelijk eng om iets te laten zien aan andere. Het is van jou, het is kwetsbaar. Je speelt een rol, toch blijft het eng, ten minst voor mij, ik vind het elke keer weer spannend. Deze opleiding heb ik vooral ontzettend veel over mij zelf geleerd. Je bent op een theaterstudie continue bezig met hoe presenteer ik mezelf, wat gebeurt er als ik dit doe, hoe zit dat, je leert dus ontzettend veel over je lichaam. Doordat je een rol gaat onderzoeken ga je punten zoeken waarin je jezelf herkent omdat je dan weet hoe je iets moet interpeteren. Dat is de ene keer makkelijker als de andere keer. 

Tijdens mijn studie verloor ik mijn broer en er gebeurde van alles in mijn examenjaar, ik ben op school ontzettend goed geholpen hier in, zodat ik door kon gaan met mijn studie. Door deze gebeurtenissen ben ik ook echt zo goed ondersteund door mijn klas en andere studenten waar ik mee om ging. Ik leerde hierdoor mijn echte vrienden kennen van school. Het klinkt misschien heel stom, maar ik ben best trots op mezelf dat ik ondanks wat er is gebeurt, ik mijn studie heb gehaald en dat had ik niet gekund zonder school, mijn vrienden van school en mijn ouders. 

Mensen zeggen vaak dat de middelbare school het moment is dat jezelf gaat ontwikkelen, daar ben ik het mee eens maar ik ben wel van mening dat je studententijd de tijd is waarin je jezelf gaat leren kennen en dat je er achter komt wat je wilt. Ik moet bekennen dat ik deze school ontzettend ga missen, of nouja niet de school maar de mensen, wat is iedereen fijn. Natuurlijk ben ik ook ontzettend blij dat ik na vier jaar klaar ben en het gehaald heb. Voor nu heb ik vakantie en in september gaan we lekker naar New York, een volgende school maar dan maar voor negen maanden. 


dag lieve mensen, ik ga jullie best wel missen

l  i  e  f  s , Renée

Een reactie posten

Latest Instagrams

© RENÉE RAADSHEER. Design by Fearne.