ik ben slecht in afscheid

dinsdag 5 juli 2016


Dear july, 
wat een actie, daar zit ik dan achter mijn laptop met het idee, ik ga brieven schrijven. Niet één, nee Renée schrijft er meteen dertien. Afscheid nemen met woorden op papier, afscheid nemen van iedereen waar ik in vier jaar steeds meer en meer van ben gaan houden. Niet ben ik van mijn klas elke dag meer gaan houden maar ook het vak, theater. Het is het mooiste wat er is, het is zo ontzettend mooi. Ik ben ontzettend slecht in afscheid nemen, #emotioneel. Dus ik schrijf brieven, wel geteld dertien (!) en ik maakte een video.

Ten minste, met die brieven schrijven ben ik nog wel even bezig. Ik vind het lastiger dan ik had verwacht, ik dacht ik schrijf gewoon op wat in mij opkomt. Leuk bedacht maar het moment dat ik begon te schrijven en met de eerste brief klaar was bedacht ik mij dat dit mijn laatste keer is dat ik kan zeggen/schrijven wat ik wil. Ik voelde vanaf dat moment een ontzettende druk, zo'n grote druk waardoor ik soms gewoon niet weet wat ik moet schrijven en wat ik wil zeggen. Dit heb ik nog nooit eerder gehad en ik vind dit gevoel verschrikkelijk, normaal pak ik mijn laptop en gaan mijn vingers vanzelf, dan weet ik wat ik wil schrijven en blijf ik schrijven tot ik echt klaar ben maaar nu, ik weet het niet.

Ik wil geen lange brieven schrijven, simpel en compact maar dan wel persoonlijk en vanuit mijn hart. Ik haat afscheid, ik ben er slecht in en ik ben bang dat ik er nooit goed in ga worden, good luck donderdag renee. Maar dat weet ik van mezelf, daarom schrijf ik nu ook deze brieven, als ik dan iets niet zeg heb ik het geschreven, als ik niks vergeet, hoop ik.


Verder zie je hieronder een video, ik schreef een tijdje geleden een tekst over het gene waar ik het meeste van hou, theater. Ik besloot dat ik een video wilde maken om mijn vier jaar studie af te sluiten en dit is het eind resultaat.l  i  e  f  s , RenéeEen reactie posten

Latest Instagrams

© RENÉE RAADSHEER. Design by Fearne.