medicijnen op je laten testen

vrijdag 22 juli 2016

Het is alweer bijna een jaar geleden dat ik medicijnen voor diabetes type twee op mij liet testen. Ik ben nog steeds ontzettend blij dat ik die keuze heb gemaakt. Ik moet bekennen dat ik niet weet wat er uiteindelijk uit het onderzoek is gekomen, wat ik wel weet is dat het medicijn ook op mensen met diabetes type twee is getest. Dat zou moeten betekenen dat het bij de mensen met wie ik het testen is geslaagd wat in mijn ogen een ontzettend positief iets is


Er wordt tegenwoordig veel reclame voor gemaakt, er hangen posters op stations en in bushokjes, ik zie het steeds meer op Facebook verschijnen als advertentie en ik zie steeds meer mensen die het erover hebben. Ik lees steeds meer dan mensen het ook willen doen, wat ik dan vooral uit die berichten haal is, makkelijk geld verdienen en de vraag of het niet gevaarlijk is hierdoor dacht ik, laat ik nog eens een keer hier een artikel over maken. 

G E V A A R L I J K ? 
Dit is het eerste wat ik ook dacht, er waren meerdere programma's waar je je voor op kon geven en ik koos bewust omdat onder andere dit als het meest veilige klonk voor mij maar ik ga je een zorg weg nemen, zo heel gevaarlijk is het niet. Als eerst gaat het medicijn door het lab en het moet goedgekeurd worden door een strenge keuring mag het medicijn werkelijk op mensen getest worden. Dan verder wanneer het echt getest wordt op mensen wordt je ontzettend goed in de gaten gehouden. Je hebt een alarm bij je en als dat afgaat staan er meteen meerdere verpleegkundige en artsen om je heen, want ja je zit in een ziekenhuis. Je krijgt vaak de vraag hoe je je voelt, er worden veel testen afgenomen de hele dag door waardoor zij kunnen zien hoe het met je gaat. Als er iets niet klopt moet je meteen stoppen met het onderzoek en nee dan word je echt niet naar huis gestuurd. Je mag pas naar huis wanneer het goed gaat met je. 

M A K K E L I J K   G E L D ? 
Eerlijk gezegd, ja. Je verdient er redelijk wat geld mee maar dit ligt ook zeker aan het onderzoek wat je doet. Dat heeft dus te maken met hoe zwaar het onderzoek is, hoe lang je er moet blijven en hoe vaak je er heen moet. Het is niet een oh dat doe ik even dingetje. De periode dat ik daar vijf dagen was en vier nachten heb ik het echt oprecht zwaar gehad, je ligt namelijk letterlijk in het ziekenhuis, je hebt een bed en de spullen die je mee hebt. Het is niet een soort van vakantie als je dat verwacht. Ik heb oprecht momenten gehad dat ik dacht, stop nu, ik wil naar huis. Ik heb bijwerkingen gehad als ontzettend hoofdpijn, misselijkheid en duizeligheid. Ik werd ontzettend moe omdat je de hele dag in bed ligt, de dag dat je de medicijnen krijgt mag je ook niet maar buiten dus als het een hete zomerse dag is is dat ontzettend vervelend. Er zijn regels en als je je daar niet aan houdt krijg je ook oprecht een boete en nee die boete is niet tien euro. 

Dit klinkt allemaal ontzettend negatief maar ik heb het ook ontzetten leuk en gezellig gehad daar met de mensen. Maar het ligt er echt aan hoe jij het daar zelf maakt. Ik sliep ook op een kamer met allemaal mannen en nee niet van mijn eigen leeftijd dus die kans is er ook en dat moet je niet erg vinden. OHJA, het is ook zo dat je het niet elke maand kan doen. Er moet een bepaalde tijd tussen je onderzoeken zitten. Verder wordt het ook gemeld bij de belasting dus moet je er belasting over betalen als je pech hebt, ik weet niet hoe dat zit. Ik hoefde dit in ieder geval niet omdat ik niet werk. 

Ja ik zou het zo weer doen, het is ontzettend dankbaar werk en nee ik deed het niet voor het geld, klinkt lekker cliché. Maar het geld is mij aangeboden door iemand als ik het niet deed, toch heb ik het gedaan omdat ik het wilde doen voor de andere, om mensen te helpen die het nodig hebben. Maar ook als het wel voor het geld doet is dat helemaal niet erg, er waren genoeg mensen die daar zaten om hun schulden, school of wat dan ook af te betalen. Er was oprecht ook iemand die alleen dit deed en het zag als werk. Iedereen heeft zo zijn eigen redenen om dit te doen en dat is helemaal prima. 

Als je nog vragen hier over hebt, je kan de vragen altijd stellen in een reactie hieronder maar je mag mij ook mailen als je dat liever hebt, mijn mail staat in de sidebar.

l  i  e  f  s ,  Renée

1 opmerking

  1. Door jouw blogpost vorig jaar (wow de tijd gaat snel) heb ik me ook opgegeven aan het UZ Gent! Het is wel enkel bloed geven tot nu toe, maar alsnog vind ik het fijn om te doen. En jouw blogpost maakt me gelijk weer enthousiast om het te blijven doen!

    BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© RENÉE RAADSHEER. Design by Fearne.