pesten

vrijdag 8 juli 2016

Dear july, 
Wij mensen zijn nogal flapuits, dat kan positief uitpakken maar ook zeker negatief. Eerlijkheid is goed, maar wanneer is de eerlijkheid om echt eerlijk te zijn en wanneer is het om mensen te kwetsen. Cyberpesten is en blijft een ontzettend groot dingen en ik moet eerlijk zeggen dat ik dat de meest verschrikkelijke manier van pesten vind, maar toch vraag ik mij bij het woord pesten af wanneer is pesten dan echt pesten. Wat is de grens en wanneer wordt het pesten?

___________________________________________________________________________________


In mijn ogen is pesten moedwillig iemand kwetsen maar toch hoor en lees ik vaak dat de pester helemaal niet door heeft dat die persoon zich zo gepest voelde. Wat vind ik zoiets ontzettend lastig. 

p e s t e n … 

Je gunt het niemand, het kan iemand zo stuk maken van binnen en wanneer iemand van binnen stuk gaat heb je dat als buitenstaander bijna nooit door. Ik vraag mij vaak af, heb ik iemand gepest? Als ik eerlijk ben, denk ik het wel, ik denk dat iedereen dat wel eens doet maar ik heb nooit moedwillig mensen willen kwetsen. Er zijn ontzettend veel manieren van pesten, manieren waar je het zelf als pester niet beseft, online pesten, moedwillig iemand het leven zuur maken, of het nu op school of op de werkvloer is, het gebeurt beide ontzettend vaak. Maar is er dan niemand die het ziet? Dat kan ik mij haast niet voorstellen. Misschien durft die persoon er niks van te zeggen als individu maar we hebben toch een stel hersens gekregen en een mond, waarom lopen we niet naar iemand toe die in dat moment wel kan helpen.

Waarom kijken we toe? Want dat is in principe wat wij doen, toe kijken. Pesten kunnen we nooit stoppen, daarvoor wordt het ons te gemakkelijk gemaakt, een anonieme profiel aanmaken op Facebook en je kunt alles sturen naar een persoon. Maar we kunnen elkaar wel helpen door op te staan voor onze mede mensen, ook al ken je die persoon niet, die persoon verdient het niet om gepest te worden. Als je het zelf niet kan vraag dan hulp, dat doe je ook als je niet bij dat ene pak melk in de koeling van de supermarkt kan.

Goed, ik weet niet wat ik wilde bereiken met deze post maar toen ik laatst hoorde wat er allemaal gebeurt op scholen schrok ik daarvan en moest ik het even delen. Ik geloof niet dat pesten nooit, maar dan ook nooit gezien wordt.

xxx

Liefs, Renée

Een reactie plaatsen

Latest Instagrams

© RENÉE RAADSHEER. Design by Fearne.