wat maakt jou gelukkig

donderdag 14 juli 2016

Dear july,
Wij maken ontzettend veel keuzes in het leven, het leven dat klinkt altijd zo ontzettend diep. Ik weet heel vaak niet wat ik wil, welke keuze ik moet maken. Als ik het niet weet vraag ik altijd aan mezelf, wat wil ik echt, wat maakt mij gelukkig. Als ik niet denk aan wat andere mensen ervan zouden vinden, als ik niet denk aan het geld en aan de toekomst/mogelijkheden, wat maakt mij dan het gelukkigste? Het antwoord op die vraag is het gene wat ik uiteindelijk besluit. Tegenwoordig hebben mensen altijd ergens een mening over, een mening die vaak onbewust invloed heeft op je besluit.

Keuzes maken is al lastig genoeg, wij maken dag in dag uit keuzes en als iedereen dan ook nog een mening heeft over de keuze die je maakt maakt het het allemaal niet makkelijker. Bijvoorbeeld je studiekeuze, weet je het wel zeker, daar zich toch geen toekomst in, daar is toch bijna geen baan in te krijgen, daar verdien je later toch bijna niks mee, iedereen heeft er altijd een mening over maar wat nou als dat het gene is waarvan jij van binnen opbloeit, als dat het gene is waardoor jij je gelukkig voelt is dat het gene wat jij moet doen want het is jouw leven, jouw toekomst, daarom dus jouw keuze en niet dat van andere.

Dus als je het een keer niet weet vraag dan aan jezelf, wat maakt mij gelukkig, wat wil ik. Vergeet de meningen van andere, vergeet alles eromheen zoals het geld, toekomst enzovoort, maak een keuze die op dat moment goed voor je voelt. Oké misschien is een toekomst belangrijk, maar de wereld veranderd elke dag waardoor je nooit met honderd procent zekerheid weet of je er een toekomst in hebt. Je weet nooit iets zeker, alles kan elk moment veranderen en juist daarom is het belangrijk dat jij kiest voor het gene wat jou gelukkig maakt omdat het jou gelukkig maakt en niet de mensen om je heen.

Waar verlang jij naar, wat maakt jou gelukkig, de antwoord op die vragen is het antwoord op jouw keuze. Keuzes maken is niet makkelijk en de mensen om je heen met allemaal verschillende meningen helpt je ook niet echt, luister naar je hart. Ja, ik weet het, dat is makkelijker gezegd als gedaan, maar vertrouw mij, als je naar je hart luistert is het uiteindelijk wel de beste keuze.

l  i  e  f  s ,   R e n é e

Een reactie plaatsen

Latest Instagrams

© RENÉE RAADSHEER. Design by Fearne.