EF nyc voorbereidingsbijeenkomst

maandag 29 augustus 2016

20.08.2016

Vaag hoor ik een geluid harder en harder worden. Mijn ogen krijg ik met moeite open en besef mij dat het het fijne geluid van mijn geliefde wekker is die veels te vroeg afgaat. Ik druk mijn wekker uit en wil mij nog een keer omdraaien maar besef mij dat ik vandaag een voorbereidingsbijeenkomst voor New York heb. Ik draai mezelf uit bed, loop naar beneden en haal fruit uit de vriezer zodat ik dat straks in de blender kan doen. Eenmaal terug in mijn kamer kleed ik mij aan, doe mijn haar, doe mijn make-up ; ohja voor de mensen die benieuwd zijn hoe wakker ik was, ik heb lipliner onder mijn wimpers gesmeerd. Controleer of mijn tas compleet is en – Renee ben je klaar we moeten weg.

Het is vroeg, veels te vroeg. Ohja, het fruit is terug in de vriezer gegaan want ik had toch iets minder tijd dan ik had verwacht. Het is een uurtje rijden maar aangezien en veel werkzaamheden zijn moeten wij rekening houden met veel vertraging, dus wat doe je dan. Je gaat eerder rijden. In de auto heb ik onwijs veel energie, ik heb er onwijs veel zin in. Iedereen ontmoeten die ook gaat, laatste informatie krijgen maar het meest van alles heb ik er zin in om de liefste Iris weer te zien, i love my weirdo.
Aangekomen in het hotel in de Bilt, ergens in Utrecht, ben ik een soort van zenuwachtig, maar onwijs enthousiast. We zijn echt één van de eerste. Mamma en oma nemen een kopje koffie en ik drink mijn starbucks op die wij onderweg hebben gekocht. Van één van de EF medewerkers krijg ik een tas, een EF tas. Iedereen krijgt er zo één en daar zitten informatie brieven in, een slaapmasker en persoonlijke dingen zoals je verzekeringspasje. Ik ga samen met mijn mamma en oma vooraan zitten en hou een aantal stoelen bezet voor Iris en haar ouders. Iris en ik communiceren via snapchat, hoe dat zo is gekomen, geen idee. Het moment dat zij laat weten dat zij er is, hallelujah, zo fijn om haar weer te zien. Samen zeggen wij even hallo tegen een aantal mensen die wij al kennen door de whatsappgroep. 

Tijdens de presentatie vertellen ze de regeltjes, wat je kunt verwachten en hoe alles werkt. Voor mij niet heel veel nieuws maar toch even fijn om nog eens te horen. Er was ook een ouder die een hele discussie aan ging over de vluchten, # drama all over the place. Er zat ook een pauze in de presentatie, alle studenten moesten de wereldkaart tekenen, jakkes, ik hou daar niet van maar goed let's do it. Ondertussen maakte we kennis met iedereen. Er waren twee groepen, een deel dat naar Miami ging en een deel New York. De groepen waren redelijk even groot maar de New York groep was toch iets groter, yeah for nyc! Verder kon je in de pauze vragen stellen aan de medewerkers. 

Na de pauze werd duidelijk waarvoor wij de wereldkaart moesten tekenen, ik was bang dat onze prachtige kunstzinnige wereldkaarten werden laten zien, maar gelukkig niet. Aan de hand van onze tekeningen lieten ze zien dat wij Europa in het midden tekende, omdat dit vanuit ons opzicht het midden van de wereld is maar mensen uit Amerika of Azië tekenen hun werelddeel in het midden omdat dat voor hun het midden is, dat is centraal en thuis. Onwijs interessant want ik was hier totaal niet bekent mee. 

Na de presentatie praatte wij nog met een aantal mede studenten, maakte kennis en maakte een Nederlandse whatsappgroep, zo kunnen we dingen bespreken zoals vliegtuig zitplekken. Iris en ik gingen als een van de allerlaatste weg, yeah us. Ondanks dat Iris en ik uiteindelijk niet samen vliegen heb ik er onwijs veel zin in, tot over drie weken nyc. 


Liefs, Renée


Ik ga half september, over drie weken, naar New York met het bedrijf EF - Education First. Dit is een bedrijf dat heel veel mogelijkheden biedt, EF heeft veel verschillende programma's over ongeveer veertig bestemmingen in heel de wereld. Lijk het je iets, je kunt HIER een GRATIS en vrijblijvende brochure aanvragen. In deze brochure staat alles over de programma's. Tuurlijk mag je ook altijd met mijn contact opnemen als je vragen hebt, ik wil ze met liefde beantwoordde, just call me, nee dat is een grapje maar als je op het kopje contact klikt kun je mij mailen en beantwoord ik heel graag je vragen. 

Een reactie plaatsen

Latest Instagrams

© RENÉE RAADSHEER. Design by Fearne.