het ritme van mijn hoofd

zondag 14 augustus 2016


Het is als een orkest. Dit is denk ik de beste omschrijving die ik heb van mijn hoofd. Het ene moment wordt er onwijs hard geslagen op de trommels, het andere moment hoor je de mooie klanken van een viool en soms, heel vaak, is het een ongeregeld zooitje waarin niemand naar de dirigent luistert en alles door elkaar heen gaat. Mijn hoofd is als een orkest dat niet goed op elkaar is ingespeeld. Het ene instrument luistert naar de dirigent en de ander volgt zijn eigen weg en er lijkt geen rem op te zitten.

Het is lastig om een orkest onder controle te hebben, dirigeren is niet zo makkelijk als het eruit ziet en zeker niet als je zelf de instrumenten bespeeld zonder er controle over te hebben. Als dirigent laat je je orkest nooit in de steek, je blijft het proberen en proberen. Soms werkt het soms niet. Opgeven is geen mogelijkheid want er zal een moment komen dat alles met elkaar samen smelt en het één wordt. Een orkest dat elkaar aanvoelt en waarbij elke klank even mooi in het geheel past. Dat resultaat heeft tijd nodig, veel tijd.

Op dit moment staat mijn orkest aan de onderkant van de berg, Mount Everest berg hoogte. Om boven op de berg te komen en de top te bereiken kost tijd, veel tijd maar uiteindelijk kom je er. Hoe moeizaam het ook gaat, ook mijn orkest zal op een dag boven op de berg komen.

Het is onwijs lastig om aan iemand uit te leggen hoe het is jouw hoofd is, vooral als iedereen het graag wilt weten maar hoe je het ook uitlegt niemand het zal begrijpen. Soms valt iets ook niet te begrijpen en is het zoals het is. Mijn hoofd zal voorlopig nog wel even een chaotisch orkest blijven. Everything is going to be okay,  SOMEDAY


Liefs, Renée

Een reactie plaatsen

Latest Instagrams

© RENÉE RAADSHEER. Design by Fearne.