09.18.16 • the way to new york

woensdag 21 september 2016

Half zes ging de wekker, het avontuur kon beginnen. De avond daarvoor was nogal chaotisch, slapen was mij ook niet geheel vlekkeloos verlopen waardoor ik niet erg wakker was. Na een iets te lange goede warme douche was ik klaar om te gaan. Samen met mijn mamma, broertje, opa, oma en lieve vriendinnetje Gabriella ging ik naar Schiphol. Het inchecken op Schiphol ging niet onwijs soepel, mijn vlucht naar New York stond er niet in, maar ik ben nu al een aantal dagen hier dus eind goed al goed. We dronken nog wat bij de Starbucks (vijf koffie voor Gabriëlla), liepen terug naar de incheckbalie en namen afscheid. Afscheid nemen ging mij een stuk makkelijker af dan verwacht. Dag mamma, broertje lief, Gabriella, opa en oma, ik hou van jullie, tot over zes maanden. 

Ik was voor het eerst dat ik alleen achter de douane zou gaan en eerlijk gezegd was ik bang dat ik het niet zou kunnen vinden maar het sprak allemaal voor zich. Tassen controle, paspoort controle en we waren achter de douane. Voor de paspoort controle kwam ik andere mensen tegen en ging bij hun staan (badass me, zij stonden namelijk al in de rij dus ik ben er tussen gaan staan). Nadat wij achter de douane waren liepen we naar de winkeltjes, parfum kopen (!!!!). Mamma zei dat ik mijn luchtjes beter thuis kon laten en er één op Schiphol kon kopen, hallo lady million! Ik begin lichtelijk zenuwachtig te worden want een vliegtuig is niet mijn favoriete vervoersmiddel. Het opstijgen gaat goed, voor het eerst heb ik geen last van mijn oren. Onwijs fijn want dan was die vieze neusspray de afgelopen week niet voor niets. Dit geeft mij onwijs veel rust dat dit goed is gegaan. 

In het vliegtuig kom ik naast een wat ouder echtpaar te zitten. Onwijs lieve mensen die naar vrienden in Ierland gingen, dit deden ze voor de dertiende en laatste keer. Met de mevrouw naast mij heb ik de hele reis gepraat, ze vond vliegen eng en zo ging het voor haar en tuurlijk voor mij ook wat sneller. De vlucht duurde een uur en twintig minuten, deze tachtig minuten heb ik hele interessante en leuke gesprekken met haar en haar man gehad. Na een uur en een paar minuten land het vliegtuig alweer. Dat is dus onwijs snel, net het moment dat ik gewend was aan het vliegtuig begonnen we alweer te landen. De meeste mensen gaan naar Ierland en voor hun is de vlucht dus voorbij, maar goed. Ik moet nog een keer de lucht in, dit keer voor ruim zeven uur, dat is iets meer dan deze vlucht. Wanneer wij op onze ticket kijken zien we geen gate, well that's fun! Let's go find it out! 

Eenmaal uit het vliegtuig nummer één gekomen volgen we de borden flight connection, of iets in die richting, in ieder geval moest je die borden volgen als je naar een andere vlucht moest (onwijs erg dat ik niet meer weet wat erop stond want het is pas zeven uur geleden). Na een controle of je echt een andere vlucht moest hebben moesten we richting de USA douane, controle, dinges. We moesten hier verplicht onze schoenen uit, vies en koud! Vervolgens moesten we naar de paspoort controle. Gelukkig had Coen in de app verteld dat wij ons i20 formulier (studenten ding) mee moesten, hierdoor verliep dit onwijs soepel.

Het moment dat ik het volgende vliegtuig binnen loop geloof ik mijn ogen niet echt. Ik ben dit soort vliegtuigen niet gewend. Mega groot, er is een business class maar hallelujah dat is weird om in t echt te zien. Dat heb ik alleen maar in films gezien, onwijs grappig. In het deel waar ik zit is het ook mega. Een rij stoelen bestaat uit twee stoelen een gangpad, vier stoelen, een gangpad en weer twee stoelen. Ik zit bij de tweede twee stoelen bij het raam, onwijs fijn. Er komt een meisje van ongeveer mij leeftijd naast mij zitten, ik sprak haar aan en vroeg of ze ook naar EF (mijn schoolprogramma) gaat. Toevallig wel, ze is Frans en heb een leuk gesprek met haar. We krijgen het veiligheidspraatje dinges te zien op ons tv schermpje voor ons. Ik zet vervolgens de film jungle book aan, super gaaf want die speelde gewoon door tijdens het opstijgen. Het opstijgen gaat goed, weer geen last van mijn oren, onwijs fijn! Ik heb vervolgens de vlucht twee films volledig gezien en twee maar half gebakken. Ik had WiFi gekocht en kon daardoor gezellig appe met de lieve mensen van thuis. De zeven uur vliegt voorbij (leuke grap Renee). Ik denk dat ik stiekem zelfs vliegen onwijs leuk begin te vinden. 

De landing ging ook goed, weer geen last van mijn oren, onwijs fijn! De koffers vonden het onwijs leuk om moeilijk te doen en lang op zich te laten wachten maar gelukkig uiteindelijk had iedereen zijn koffer. Vervolgens vond ook de transfer het erg leuk om zich te verstoppen, dit maakte de dag zo onwijs lang. Het was al donker op het moment dat wij op de campus aankwamen dus erg goed konden wij het allemaal niet zien. We kregen onze sleutel, schoolpas (hallo slaperig hoofd op de foto) en moesten allemaal informatie invullen. Mijn kamergenoot sliep al toen ik aankwam, gezellig gezellig. Met veel mensen uit Nederland gingen we nog even wat eten en toen was het alweer het einde van de dag. Omdat ik het onwijs gezellig had met Elianne en er bij haar een bed vrij was ging ik bij haar op de kamer slapen (badass me, again). We waren langer dan vierentwintig uur wakker en totaal niet moe, maar de volgende dag was een vroege en lange dag, dus we besloten te gaan slapen, good night!


Liefs, Renée


HIER IS EEN VLOG VAN DEZE DAG ik ben in New York voor een half jaar met het bedrijf EF - Education First. Dit is een bedrijf dat heel veel mogelijkheden biedt, EF heeft veel verschillende programma's over ongeveer veertig bestemmingen in heel de wereld. Lijk het je iets, je kunt HIER een GRATIS en vrijblijvende brochure aanvragen. In deze brochure staat alles over de programma's. Tuurlijk mag je ook altijd met mijn contact opnemen als je vragen hebt, ik wil ze met liefde beantwoordde, just call me, nee dat is een grapje maar als je op het kopje contact klikt kun je mij mailen en beantwoord ik heel graag je vragen.Een reactie posten

Latest Instagrams

© RENÉE RAADSHEER. Design by Fearne.