09.19.16 • first day at EF New York

vrijdag 23 september 2016

Ik moet bekennen dat ik mij een beetje voel als een brugpieper, iedereen staart je aan en je moet de weg naar alles zoeken. Maar uiteindelijk komen we er en iedereen heeft hier ooit zijn eerste dag gehad. Elke zondag komen er nieuwe mensen en die zullen zich vast hetzelfde voelen, meteen een zorg minder. De kantine hier is onwijs groot, er zijn onwijs veel mensen die allemaal praten en ook allemaal in een andere taal, dit klinkt onwijs fijn (not). Het eten valt hier ontzettend mee, ontbijten met meloen, dat hou ik wel zes maanden vol. 

Vandaag hebben we een programma vol met presentaties en een grote toets voor je niveau maar eerst gaan Elianne en ik vragen of ik overgeplaatst kan worden naar haar kamer, come back later ; we will! De presentaties zijn onwijs langdradig en mijn concentratie word ontzettend goed op de proef gesteld. De concentratie moet nog even opbouwen want zo lang hou ik het niet vol. Al snel begin ik met iedereen om mij heen over van alles te praten (pluspunten voor Renée). Het slimme van dit alles is dat wij nog vooraan zitten ook, ik hebt het gevoel dat wij erg ongeïnteresseerd overkomen maar aan het geluid dat zich verspreidt in het auditorium te horen zijn wij niet de enige.

____________________________________________________


Na een onwijs lange presentatie van de directrice hebben we een lunch (yeah fruit) in het tea house, dit is zo'n ontzettend fijne locatie en ohja hier verkopen ze dus Starbucks. Na de lunch moesten we weer terug naar 't auditorium waar we de volgende presentatie krijgen, deze is gelukkig niet zo lang, vervolgens worden we in groepen gedeeld en mogen we een onwijs fijne toets maken, hallo 70 (!) vragen en daarnaast nog eens een kort gesprek, leuk leuk. Dat gesprek, ik weet niet wat ik deed maar 't sloeg nergens op. Het programma wat ik volg mag pas vanaf b2, gelukkig is mijn niveau op dit moment b2.3, dat betekend dat als ik mijn volgende toets goed maak ik naar c1.1 mag, yeah yeah. 

Vervolgens moeten we weer met ze alle naar het auditorium, gezellig, lekker knus. Nee eigenlijk totaal niet want het is onwijs groot, niks knus bij. Na een kort informatie dingetje, not that intresting, kunnen we ons aanmelden voor de welkome bus tour naar nyc die de volgende dag is, tuurlijk doen we dat. Na het aanmelden gaan wij terug om te vragen of het nu mogelijk is dat ik van kamer verander. Nog steeds niks, over een uur moesten wij terug komen, prima prima. 

We besluiten naar de kantine te gaan om avond te eten en daarna weer terug te gaan, het mag. Super super fijn, maaar. Dan moet je wel binnen nu en twintig minuten weer terug zijn en je spullen op de andere kamer hebben. Wat onwijs fijn dat mijn koffer nog ingepakt is, Elianne en ik pakken mijn spullen, leggen die in onze kamer en gaan terug om mijn sleutel te verwisselen. Snelheidsduivels, want we waren onwijs snel. Ondanks dat ik nu op een kamer slaap met iemand uit Nederland betekend niet dat ik Nederlands praat op de kamer, we hebben nog iemand uit Venezuela op de kamer dus wij praten gewoon lekker Engels, dat is tenslotte het gene waarvoor wij hier kwamen.

Elianne en ik besluiten om naar de movie night te gaan, het is super groot met allemaal zitzakken en well, onwijs fijn gewoon. We kijken de film now you see me 2, ik had de film al gezien maar 't blijft een goede film, so i enjoyed. Na de film gaan we naar onze kamer, praten nog wat en gaan slapen. 


Liefs, Renéeik ben in New York voor een half jaar met het bedrijf EF - Education First. Dit is een bedrijf dat heel veel mogelijkheden biedt, EF heeft veel verschillende programma's over ongeveer veertig bestemmingen in heel de wereld. Lijk het je iets, je kunt HIER een GRATIS en vrijblijvende brochure aanvragen. In deze brochure staat alles over de programma's. Tuurlijk mag je ook altijd met mijn contact opnemen als je vragen hebt, ik wil ze met liefde beantwoordde, just call me, nee dat is een grapje maar als je op het kopje contact klikt kun je mij mailen en beantwoord ik heel graag je vragen.

Een reactie posten

Latest Instagrams

© RENÉE RAADSHEER. Design by Fearne.