09.17.2016 • afscheid nemen van Nederland

zaterdag 17 september 2016

Zenuwen gieren door mijn lijf, onwijze vreugde gaat door mijn hoofd met hier en daar een splitsecond een beetje angst. Achttien september, over één dag, om half elf (minder dan vierentwintig uur dus) stijgt mijn vliegtuig, luchtnummer EI 101, van de vliegmaatschappij Aer Lingus, op met als stop Dublin. Waar wij landen om vijf over elf, als alles volgens planning gaat. In Dublin stijgt mijn volgende vliegtuig met het vluchtnummer EI 605 van dezelfde vliegmaatschappij op om vijf voor één met als eindbestemming Newark Liberty International, New York, United States of America, waar wij landen om kwart over drie in de nacht, nog steeds als alles volgens de planning gaat. Zo nu weten jullie mijn hele heenreis, wat onwijs fijn.

Twee jaar geleden schreef ik mij in, samen met mijn moeder kwam ik op het kantoor van EF – education first, in Amsterdam. De reis werd gepland, hier en daar een korte twijfel of ik toch niet nog een extra bestemming erbij wilde, of ik examengarantie wilde – hoera dit was gelukkig niet nodig en zo waren er nog veel meer dingen waar ik een keuze in moest maken waar ik van tevoren totaal niet over na had gedacht. Geen zorgen, omdat je je reis zo vroeg boekt kan je dit nog aanpassen, als dat word gezegd maak je keuzes met veel minder stress. Na mijn inschrijving volgde de betalingen, een gezellig middagje schaatsen, visum aanvraag – stress, stress, stress, een voorbereidingsbijeenkomst met iedereen die naar de eastcost van Amerika gaat, koffer bijna inpakken.

Mijn laatste week in Nederland, voorlopig want over zes maanden kom ik gewoon weer terug. Mijn laatste week was ontzettend chaotisch, de laatste paar afspraken met vriendinnen om afscheid te nemen, een kamer vol troep omdat ik alles mee wil maar niet alles mee kan, want ja een koffer inpakken voor zes maanden waarbij je dus te maken hebt met de laatste zomerdagen, herfst, winter en een beetje lente is verschrikkelijk. Ik had geen idee waar ik moest beginnen, maar het is gelukt met de hulp van mijn lieve mamma, twintig kilo, hoera!


Gisteren zijn er onwijs veel lieve mensen langs geweest om nog even afscheid te nemen, één van de leukste en gezelligste dagen ooit was het. Afscheid nemen valt mij nu al redelijk zwaar, ondanks dat ik weet dat ik over zes maanden gewoon weer terug ben en ik weer in mijn eigen bed, in mijn eigen kamer, in de buurt van mijn mamma en broertje kan slapen. Ondanks dat vind ik het onwijs spannend, spannend maar ook onwijs leuk en heb ik alleen maar zin om te gaan. 


Liefs, Renée


HIER IS EEN VLOG VAN MIJN GOODBYE PARTY


Morgen ga ik voor een half jaar naar New York met het bedrijf EF - Education First. Dit is een bedrijf dat heel veel mogelijkheden biedt, EF heeft veel verschillende programma's over ongeveer veertig bestemmingen in heel de wereld. Lijk het je iets, je kunt HIER een GRATIS en vrijblijvende brochure aanvragen. In deze brochure staat alles over de programma's. Tuurlijk mag je ook altijd met mijn contact opnemen als je vragen hebt, ik wil ze met liefde beantwoordde, just call me, nee dat is een grapje maar als je op het kopje contact klikt kun je mij mailen en beantwoord ik heel graag je vragen. 


1 opmerking

Latest Instagrams

© RENÉE RAADSHEER. Design by Fearne.