een half jaar naar new york

zondag 11 september 2016

ik kan mij nog goed herinneren dat ik iets minder dan twee jaar geleden vol enthousiasme een artikel plaatsten over dat ik naar New York zou gaan. Het voelde allemaal zo onwerkelijk en ik kon er geen moment over ophouden, het liefst wilde ik meteen weg. Dat enthousiasme van twee jaar geleden is er nog steeds, maar heeft ondertussen ook een beetje plaats gemaakt voor angst want die twee jaar is ondertussen nog maar een week. Over een week vertrek ik voor een half jaar naar New York. Voor de mensen die mij al een hele tijd kennen hoor ik nu denken, een half jaar. Ja dat klopt een half jaar. Maar Renée zou jij geen negen maanden gaan?

Ja dat klopt. Ik zou negen maanden naar New York gaan en dat plan is een maand geleden gewijzigd. Ik heb mijn programma omgegooid naar een half jaar, dus ik kom jullie drie maanden eerder alweer lastig vallen, is dat nou even leuk.

Of ik nu negen of zes maanden weg ga, het blijft gek om te bedenken dat ik met dingen als verjaardagen van lieve mensen om mij heen niet in Nederland ben, dat ik er niet ben wanneer mijn broertje 16 (!) wordt, wanneer ik 21 (!) word, met kerst en oud & nieuw. Het lijkt mij onwijs bijzonder om dagen als dit mee te mogen maken aan de andere kant van de wereld, maar het is gek.
Het is onwijs gek dat na twee jaar wachten het nu allemaal in een week gebeurt, na twee jaar klinkt een week onwijs kort maar toch voelt het wel onwijs ver weg. Tijd is en blijft iets geks, iedereen maakt het op zijn eigen manier mee. Het ene moment voelt iets kort en een ander moment kan even veel tijd aanvoelen als onwijs lang. Zes maanden klinkt lang, een half jaar klinkt al minder lang en als je het mee maakt dan is het vast en zeker voorbij voordat je met je ogen knippert, bij wijze van spreken. De tijd is iets moois en iets krachtigs wat voor iedereen hetzelfde is maar zo anders kan zijn. Ik kan niet wachten om dit half jaar, de tijd, zelf mee te maken maar eerst, afscheid, this is going to be a long week. 

Liefs, Renée

Vanaf zondag ga ik naar New York met het bedrijf EF - Education First. Dit is een bedrijf dat heel veel mogelijkheden biedt, EF heeft veel verschillende programma's over ongeveer veertig bestemmingen in heel de wereld. Lijk het je iets, je kunt HIER een GRATIS en vrijblijvende brochure aanvragen. In deze brochure staat alles over de programma's. Tuurlijk mag je ook altijd met mijn contact opnemen als je vragen hebt, ik wil ze met liefde beantwoordde, just call me, nee dat is een grapje maar als je op het kopje contact klikt kun je mij mailen en beantwoord ik heel graag je vragen. 

5 opmerkingen

 1. Je gaat het zoveel naar je zin hebben. In het begin zal het even een beetje eng en wennen zijn maar probeer vooral te genieten!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ohhh een half jaar? Ik dacht inderdaad ook nog 9 maanden. Ik ben zo benieuwd hoe je het gaat hebben, maar ik weet zeker dat het helemaal goed komt <3

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat geweldig lijkt me dat! Ik ben gek op Amerika en er een tijdje wonen lijkt me echt een droom die uitkomt! Ik ga je volgen en ik ben benieuwd naar al je verhalen :D Veel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik snap dat je gemengede gevoelens hebt, maar...deze ervaring pakt niemand je meer af. Ik weet zeker dat je een geweldige tijd tegemoet gaat. In januari ga ik ook eindelijk. Wooohooo! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat gaaf!! Heel erg veel plezier, je gaat een fantastische tijd hebben. Vijftien jaar terug (heeel lang geleden dus) ging ik met YFU een jaar naar Zwitserland. Ik kijk er met zoveel goede gevoelens op terug.

  BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© RENÉE RAADSHEER. Design by Fearne.