09.27.2016 • my first week in nyc

woensdag 28 september 2016

Ondertussen is het half zes en zit ik in mijn bed, het is steenkoud hier op de kamer (iets met een vervelende airco). Ik ben hier vandaag precies een week maar het voelt als veel langer, gek hoe snel iets kan wennen. De eerste week was onwijs leuk, maar ook vermoeiend, wel op de goede manier. Vermoeiend in de zin van, ik ben nu kapot en wil eigenlijk al slapen. Er is zoveel gebeurt en ik heb zoveel gezien. Zoveel mensen leren kennen, zoveel mensen na maanden op whatsapp te praten in het echt ontmoet en ik denk dat ik zo wel uren kan doorgaan. Het klinkt misschien negatief maar ik bedoel het positief ; op dit moment mis ik thuis nog helemaal niet. Tuurlijk vind ik het gek om alles van mijn vrienden op het internet te zien en er zelf niet bij te zijn. Het is gek om iedereen alleen te spreken via whatsapp en FaceTime maar ik weet ook heel goed dat ik met zes maanden weer terug ben en dat ik het hier onwijs leuk heb, nu al.

Ik heb mijn eerste lessen gehad, mijn docent is onwijs leuk. Hij laat veel filmpjes zien, zingt en verteld al zijn genaakten verhalen, well i like it. We praten veel in de klas en we moeten ook allemaal voorlezen, mijn Engels wanneer ik moet voorlezen is niet geweldig maar ik doe het omdat ik weet dat ik ervan leer. Ik merk dat ik moeite heb met het verstaan van de Aziatische mensen, het is wennen en vooral omdat zij heel zacht praten hoor ik het amper. Ik lees hierdoor vaak zelf de tekst maar mis daardoor alles wat erom mij heen gebeurt. Komt allemaal wel weer goed, na een tijd went het vast en zeker. 

De kamers zijn niet heel bijzonder maar ik kan er slapen, mijn huiswerk maken of zoals nu mijn blog schrijven. Het is een plekje waar je je kan terug trekken als het nodig is. Je bent bijna nooit helemaal alleen want je hebt namelijk kamergenoten. Ik heb twee kamergenoten (roommates,  sounds cool). Iemand uit Venezuela en Elianne uit Nederland. Officieel kom je niet bij iemand op de kamer van je eigen nationaliteit maar er was op Elianne haar kamer een bed vrij en we kunnen het goed met elkaar vinden dus wij hebben gevraagd of ik bij haar op de kamer kon. 

Verder ben ik verliefd geworden op de stad, zoveel mooie gebouwen. Het is zo tegenstrijdig met Nederland en ook heel tegenstrijdig met het plaatsje waar onze school/campus is. Dat vind ik misschien wel het fijnste van allemaal, dat je in een grote drukke stad bent maar altijd weer terug komt in een rustig lief dorpje. 

Vandaag, wanneer jullie dit lezen — woensdag dus, ga ik naar een baseball game, Boston tegen NYC, can't wait! Goed, ik ga nu eten met iedereen, daarna filmpje kijken en slapen want ik ben moe. 


Liefs, Renée


HIER IS EEN VLOG VAN MIJN EERSTE WEEKik ben in New York voor een half jaar met het bedrijf EF - Education First. Dit is een bedrijf dat heel veel mogelijkheden biedt, EF heeft veel verschillende programma's over ongeveer veertig bestemmingen in heel de wereld. Lijk het je iets, je kunt HIER een GRATIS en vrijblijvende brochure aanvragen. In deze brochure staat alles over de programma's. Tuurlijk mag je ook altijd met mijn contact opnemen als je vragen hebt, ik wil ze met liefde beantwoordde, just call me, nee dat is een grapje maar als je op het kopje contact klikt kun je mij mailen en beantwoord ik heel graag je vragen.

Een reactie posten

Latest Instagrams

© RENÉE RAADSHEER. Design by Fearne.