september

donderdag 1 september 2016


Met mijn gedachtes nog bij alles wat in augustus is gebeurt, ben ik op de wereldbol die gewoon doorgaat alweer in een nieuwe maand. Een nieuwe maand betekend voor mij kansen om nieuwe dingen te leren, nieuwe dingen te ontdekken en nieuwe dingen te plannen. Het gevoel dat de tijd mij inhaalt is sterk aanwezig, maar gelukkig niet mogelijk. Normaal gesproken vind ik een nieuwe maand niet zo spannend behalve, net zoals nu, als er een groot labeltje aan bungelt met een belangrijk iets, dan vind ik een nieuwe maand onwijs spannend. Maar ik dacht, laten wij de maand goed beginnen en meteen iets leren, dus bij deze stel ik je voor aan September, je gezelschap voor de komende dertig (!) dagen. Dertig is veel kostbare tijd, ondanks dat de tijd hard gaat, dus haal er het beste uit. 

September (ook wel: herfstmaand of fruitmaand) is de negende maand van het jaar in de gregoriaanse kalender en heeft 30 dagen. De naam komt van het Latijnse woord septembris wat afkomstig is van het woord septem dat zeven betekent — september was de 7e maand van het jaar, omdat het Romeinse kalenderjaar tot 153 v.Chr op 1 maart begon. Andere namen voor september: havermaent, evenement (arena = haver), herfstmaand, gerstmaand, vrachtmaand. September werd ook wel d'ander oogstmaand genoemd, als tweede oogstmaand (na augustus). — met vriendelijke groet, Wikipedia.


____________________________________________p l a n s 
nine september
granny's birthday — seventy ! 
thirteen september
dutch nyc people date
fourteen september
Bridget Jones's baby — ladies night
eighteen september
let's go to  —  N E W Y O R K C I T Y 


achttien dagen, achttien, dat is dus echt helemaal niks. Op het moment voelt achttien als morgen maar ook als een half jaar. Zoveel gemengde gevoelens, onwijs veel zin maar ook ergens angst, als angst het goede woord ervoor is. Misschien is het meer het gevoel van nieuwigheid en zenuwen. Nieuwe dingen zijn spannend en al helemaal alleen, al ben ik niet helemaal alleen. Eigenlijk ben ik verre van alleen, maar ergens voelt het als alleen omdat je het niet samen hebt gepland maar als groep, half onbekende, heen gaat. Het is onwijs spannend maar, wanneer iets je zenuwachtig maakt is het het waard om te doen!

Liefs, Renée

Een reactie plaatsen

Latest Instagrams

© RENÉE RAADSHEER. Design by Fearne.