wat wil je straks

dinsdag 6 september 2016

Een van de meest verschrikkelijke vragen vind ik het altijd, wat wil je dan doen na. Ik ben nog niet in new york en de vraag is mij al meerdere malen gesteld. Ondanks het feit dat ik de vraag al meerdere malen heb gehad weet ik het nog steeds niet. Ik weet het niet en ik denk dat dat ook helemaal niet erg is. Je hoeft niet altijd alles vooruit te plannen, soms moet je gewoon kijken hoe iets gaat. Tuurlijk, ook ik heb wel ideeën en interesses maar er is op dit moment niks zeker over wat ik wil doen na new york.


Ik wil altijd honderd dingen en ik denk dat ik nog niet eens vijftig procent van al die dingen doe. Of ik dat er vind? Nee ik denk het niet. Dingen gaan zoals zij gaan en je kunt niet altijd alles doen, zolang je maar doet wat je echt wilt en niet later zegt van had ik toch maar. Ik heb al redelijk vaak de vraag wat ga je na new york doen?  Gekregen van mensen in mijn omgeving. Ik werd met de keer dat deze vraag werd gesteld onzekerder over het feit dat ik werkelijk geen idee heb doordat er zoveel dingen zijn waarvan ik denk, dat zou ik weleens kunnen doen want dat lijkt mij onwijs leuk en interessant. Die dingen gaan van reizen, werken tot studeren, maar ik heb werkelijk geen idee over wat ik werkelijk ga doen na new york en dat is helemaal prima. In new york heb ik een half jaar de tijd om na te denken over wat ik precies wil gaan doen en als ik het dan nog niet weet kan ik in Nederland mij verder en beter oriënteren op alles wat ik op dat moment wil. Ik had hier van de week een gesprek met iemand over omdat ik heel eerlijk zei dat ik het gewoon echt niet wist en zij vertelde mij dat dat ook helemaal niet erg was, ik ben nog jong en kan nog van alles doen. Er zijn onwijs veel mensen die uiteindelijk werk gaan doen op een gebied waar zij niet voor gestudeerd hebben dus ook met mij komt het ooit goed. Ja, die woorden en dat gesprek hebben mij zeker geholpen dus, na new york kijk ik verder.

Liefs, Renée

Een reactie plaatsen

Latest Instagrams

© RENÉE RAADSHEER. Design by Fearne.