10.07.2016 • a friday in Brooklyn

maandag 10 oktober 2016

Afgelopen vrijdag tijdens de lecture les besloten Elianne en ik naar de Brooklyn Bridge te gaan. Sorry mamma, ik had eigenlijk nog gewoon les maar ik ben altijd aanwezig, de zon scheen en verder heb ik geen excuus. Het was onwijs mooi weer en aangezien de winter in aantocht is wisten wij niet of er nog zo'n mooie dag zou komen. Aangezien wij heel graag mooie foto's wilde maken besloten wij een keertje niet naar de les te gaan. We pakten wat kleding, de camera's en gingen op pad.

Het blijft ontzettend gek dat als ik ergens heen wil in New York ik er zo ben met de trein. Vandaag name wij voor het eerst de subway, dat was even uitzoeken maar wanneer je het doorhebt ik het onwijs makkelijk en vanzelf sprekend. Het was zelfs zo makkelijk dat wij in de avond op de terugweg al helemaal zelf verzekerd de subway inliepen, op het bord keken en gewoon de eerste de beste subway instapte. Toeristen? Wij? Echt niet, wij zijn studenten en weten de weg. Al hadden wij vandaag wel een map gekregen met waar alles was, hier hebben wij stiekem heel af en toe op gekeken, lekker toeristisch (maar wij zijn geen toeristen).

Wanneer wij de subway uitstappen zien wij meteen de Brooklyn Bridge, onze bestemming van vandaag. Ik had deze brug nog nooit eerder gezien maar ik vind 'm onwijs mooi, dat kan al gauw want ik vind alles hier onwijs mooi maar dat terzijde. Ons doel van vandaag is, mooie foto's maken, op de brug en alle andere locaties die wij tegen komen. Goed, misschien name wij dat iets te serieus want de eerste keer toen wij over de brug heen gingen hebben wij er twee uur over gedaan. Hallo tweehonderd foto's. 

Vervolgens zijn wij gewoon een willekeurige kant opgelopen in Brooklyn en kwamen wij terecht in een één of andere achterbuurt. Er leek er helemaal niks te zitten en erg op mijn gemaakt voelde ik mij daar ook niet echt. Na een paar minuten stil te hebben gestaan en getwijfeld te hebben of wij iemand moesten aanspreken zijn wij weer (zoals wij wel vaker doen) gewoon een willekeurige kant opgelopen. Wij kwamen uit bij een straatje wat niet zo bijzonder leek maar wat wel interessant bleek te zijn. Wij kwamen een juice press tegen, een juice bar waar ze allemaal lekkere fancy juices verkopen en andere dingen. Wij besloten hier wat te nemen en even rust te nemen, want ja wij hadden heel veel gelopen. En zo had ik voor het eerst in mijn leven een acai bowl,  love it, love it, love it very much. Het is niet goedkoop (alles is hier niet echt goedkoop) maar het was zeker de moeite waard en voor herhaling vatbaar. 


Vervolgens liepen we naar een plek waar je de skyline kan zien en bij toeval kwamen wij de fotostraat tegen waarbij je de Manhattan brug ziet. We maakte hier wat foto's en liepen verder. Wij waren opzoek naar een restaurantje of openbaar iets waar een toilet was zodat wij ons konden omkleden, hallo wij hebben niet voor niks extra kleding. Helaas helemaal nergens dus wij besloten ons om te kleden in een soort van half gebakken parkje met veel struiken en waar niet echt mensen waren. Onze timing was redelijk goed want golden hour was bijna en dat was ontzettend mooi met ons uitzicht op de skyline. picture time!

Ondertussen waren wij onze schaamte voorbij en gingen wij gewoon staan. Mensen die kijken? Whatever, wij zien ze toch nooit meer en anders maar lekker wel. Hierna liepen wij weer naar de brug zodat wij met de subway naar huis konden. Op de brug bleven wij weer een uur hangen om foto's te maken, uiteindelijk eindigde wij met rond de duizend foto's. Liever te veel dan te weinig, toch?

Na de subway moesten wij ook nog met de trein terug naar Tarrytown, Grand Central lopen wij ondertussen doorheen alsof wij er dagelijks komen, oké wacht misschien niet zo soepel maar wij kennen ondertussen de weg en weten hoe het werkt. In de trein terug maken wij vrienden, hallo meneer de conducteur. Wij mochten in zo'n hokje staan waar je in Nederland als kleinkind ook altijd mag kijken, wij mochten zelfs zijn pet op. Want ja hier in Amerika dragen de conducteurs nog zo'n ouderwetse pet EN het leukste van alles vind ik dat ze je kaartje hier knippen met zo'n tang die en rondje maakt in je kaartje, het doet mij denken aan de film de polar express, ik ben verliefd.

Maar terug komend op het feit dat wij daar achterin zaten in de trein. Het was een soort van kinderdroom die nu uitkwam. Ik vond het heel cool, haha. De conducteur gaf ons nog een aantal tips over wat echt leuk is in NYC, super handig. Bedankt Richard en tot de volgende keer. Wanneer wij op de campus aankomen kopen wij nog iets te eten en gaan op onze kamer zitten, bekijken de foto's en gaan slapen. Wij hebben zoveel gelopen dat onze benen onwijs veel pijn doen maar het was het allemaal waard.


Liefs, Renée


Als je meer informatie wilt over EF, klik dan hier. Je kunt hier een GRATIS brochure aanvragen waarin alle informatie staat. Je mag mij tuurlijk ook alles vragen, just call me. Nee dat is een grapje, maar ik wil met alle liefde je vragen beantwoordde. Feel free to ask me anything.Een reactie posten

Latest Instagrams

© RENÉE RAADSHEER. Design by Fearne.