10.17.2016 • my fourth week in NYC

donderdag 27 oktober 2016

Als eerste ontzettend sorry voor mijn belachelijk late blog, want ondertussen is het alweer halve wege mijn zesde week hier (tien dagen te laat dus, hey Renee zal eens op tijd zijn hoor), maar van de positieve kant, beter laat dan nooit. Het is onwijs grappig want ik moest eerst even op mijn Engelse blog kijken om te kijken wat ik ook al weer had gedaan deze maand en het moment dat ik zag wat ik had gedaan deze maand dacht ik, he was dat mijn vierde week, heb ik zoveel in een week gedaan? 

Ik heb echt onwijs veel dingen al meegemaakt hier en aan de ene kant voelen al die dingen ontzettend normaal om hier te doen maar aan de andere kant besef ik mij ook onwijs goed dat het helemaal niet normaal is en dat ik onwijs blij en dankbaar mag zijn voor wat ik nu allemaal doe en mag doen. 

Mijn tijdsbesef hier is echt nul komma nul, maar week vier, let's go. 

Deze week was het progress week, dat betekend dat iedereen een toest moest doen om te kijken of je een niveau omhoog kan. Deze toest krijg je elke zes weken. Ik zat in B2.3 en zit nu in C1.1, dat betekend dat ik deze toest gehaald heb, hoera. Dit ging niet helemaal soepel want oh wat had ik een stress door deze toest. Aan het begin van deze week had ik er helemaal geen zenuwen voor of iets, het is maar een toest en als ik 'm niet haal jammer dan, over zes weken weer een kans. EN, mijn docent had gezegd dat ik 'm sowieso zou halen als ik 'm maak zoals ik in de klas alles doe maar goed. Ik had mijn toets pas donderdag en bijna iedereen die ik ken had 'm maandag of dinsdag. Nadat wij 'm hadden gemaakt hoorde ik alleen maar dingen over hoe moeilijk die wel niet was, als je dat tegen mij zegt raak ik redelijk in paniek want ik wil dingen graag goed doen. Een toets waar je niet voor kan leren en alleen op gevoel kan doen, niks voor mij. Met de dag werd ik zenuwachtiger en wanneer ik die toets gemaakt had was ik ook een beetje het vertrouwen er in kwijt, wat een verschrikkelijk toets maar eind goed al goed, ik heb het gehaald.

Op maandag was er een pakketje voor Elianne en mij gekomen, ja wij kunnen dingen online bestellen en laten bezorgen hier, dat is redelijk gevaarlijk want met een creditcard gaat alles hier ontzettend makkelijk. Maar wij hadden dus alle twee een eenhoorn onesie besteld, uiteindelijk heeft Elianne ze terug gebracht want wij voelde ons er toch iets te oud voor. Het was een leuk idee en wij hebben er eerst foto's in gemaakt voordat Elianne ze terugbracht want hey zo zijn wij dan weer wel. Wel complimenten voor Target want het was wel echt een mooie eenhoorn.

Dinsdag besloot ik na vier weken maar eens mijn polaroids van mijn feest op te hangen, waar ik uiteindelijk echt blij mee ben dat ik het heb gedaan want die foto's maken mij echt vrolijk. Al mijn lieve vrienden en familie mensen hangen nu aan mijn muur. Woensdag was een dag waar ik onwijs erg naar uitkeek, first time to Broadway, hallo the Lion King. Dit was onwijs gaaf, ik moest huilen maar ik heb een apart artikel geschreven over de musical dus dat kan je (hier) lezen. Nou, donderdag was het dus tijd voor die verschrikkelijke toets waardoor ik mij deze dag ook echt niet fijn voelde en vervolgens hebben wij tot zaterdag niks gedaan. Ik bedenk mij nu pas dat dat dus maar één dag niks is, maar het klinkt als veel langer.
Zaterdag was Tidal dag, een concert met Beyonce, Alicia Keys, Nicki Minaj en veeel meer artiesten, deze avond had ik toch wel even het gevoel dat ik het beste leven ooit had. Naast het feit dat iedereen onwijs goed was en ik een onwijs leuke avond heb gehad, een avond die ik nooit meer vergeet, heb ik hier in NYC zoveel grote artiesten gezien. In Nederland ga ik eigenlijk nooit naar een concert of festival, nouja niet nooit maar bijna nooit. Nu in mijn vierde week heb ik ondertussen al mensen als Rihanna, Beyonce, Ellie Goulding, Demi Lovato, Alicia Keys, Nicki Minaj en nog veel meer artiesten gezien, zoveel mensen zouden graag in mijn plaats gegaan zijn denk ik en als ik hier over na denk ben ik toch echt wel onwijs dankbaar voor alles wat ik hier mag doen. Ik hou van mijn leven hier.


Liefs, Renée


Als je meer informatie wilt over EF, klik dan hier. Je kunt hier een GRATIS brochure aanvragen waarin alle informatie staat. Je mag mij tuurlijk ook alles vragen, just call me. Nee dat is een grapje, maar ik wil met alle liefde je vragen beantwoordde. Feel free to ask me anything.

1 opmerking

  1. Oh wat gaat de tijd snel Renee!
    En wat ontzettend tof wat je allemaal mee maakt daar en doet! Fijn dat je zo op je plek lijkt te zitten, geniet er nog van want voor je het weet ben je weer in het koude kikkerlandje;-)!

    BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© RENÉE RAADSHEER. Design by Fearne.