10.31.2016 • my sixth week in NYC

maandag 31 oktober 2016

 En we zijn weer een week verder, een week vol met Halloween dingen. Iets wat in Nederland niet zo erg aanwezig is en waardoor het onwijs leuk is om mee te maken. Ik heb deze week pittig veel gedaan dus sorry als dit een beetje een onwijs lang artikel is met heel veel leesvoer.  Wat ik als positief zie want hoe meer ik schrijf of kan schrijven hoe meer ik heb gedaan en waarschijnlijk hoe leuker mijn week was.

Maandag avond begon de Halloween week met een film avond in één van de vele theaters die ze hier op school hebben. Hocus Pocus, naast het feit dat ik deze heel graag wilde zien werd ik ook een soort van verplicht deze te kijken, mijn mentor bleef mij maar vertellen hoe leuk deze film wel niet is en dat ik 'm echt moet zien. Ik was sowieso al van plan te gaan want zo ver ik weet is dit een echte Halloween klassieker die iedere Amerikaan kijkt rond Halloween. Zie het als een soort van Home Alone of the Grinch who stole Christmas die mensen altijd rond Kerst kijken. Het was een pittig oude film en ondanks dat het een Disney film was (Disney films zijn negen van de tien keer leuke films) weet ik nog steeds niet zo goed wat ik er van vond, maar ik kan nu wel zeggen dat ik 'm gezien heb. Sorry lieve Elianne en Bas dat ik jullie meesleurde naar een film die jullie totaal niet leuk vonden.

Omdat ik vorige week ben veranderd van B klas naar C klas had ik deze week nieuwe SPIN klassen (special interest classes). Hallo politiek en geschiedenis, hoera want dit haat ik beide en nu heb ik het ook nog in een klas samen. Gelukkig is mijn andere klas schrijven, I love it. Ik heb altijd geleerd dat je iets eerst een kans moet geven voordat je erover oordeelt dus ik zat dinsdag netjes in mijn eerste les politiek en geschiedenis, de tweede les was ik iets minder netjes want ik was niet aanwezig. Wat een verschrikkelijke les is dit. Wanneer een onderwerp je niet ligt en het ook heel monotoon wordt gegeven door een docent is het dubbel minder leuk, deze les voelde als uren terwijl mijn andere lessen altijd om zijn voordat ik het door heb dus vrijdag ben ik bij de Academics geweest. Naast het feit dat ik de les echt verschrikkelijk vind is die dag ook nog eens mega lang, half negen tot vijf uur. Na iets wat moeite ben ik terug geplaatst naar mijn B blogklas, wat eigenlijk dus niet mag maar er voor deze keer een uitzondering werd gemaakt, onwijs fijn. Voor hoe lang ik in deze klas blijf is nog maar de vraag want als de roosters gecontroleerd worden dan word ik uit mijn klas gehaald omdat ik in een C klas hoor te zitten, we will see.

Woensdag was er een Haunted House op de campus, wat in een basement hoorde te zijn maar eigenlijk niet in een basement was. Maar ik denk niet dat het veel had veranderd als het wel in een kelder was. Complimenten naar EF want het was onwijs mooi gemaakt. Wel heb ik alleen maar gelachen doordat ik veel mensen herkende maar goed, ik ben gewoon een vervelend persoon. Er schijnen mensen huilend uitgekomen te zijn. Ik moet bekennen dat ik had verwacht dat ik het onwijs eng zou vinden maar ik ben blijkbaar iets minder bang aangelegd als ik dacht. Donderdag ging ik met Elianne mee naar haar fotografie club, wat ik onwijs leuk vond dus vanaf nu heb ik elke donderdag avond fotografie club. De andere studenten lijken onwijs aardig en fotografie vind ik onwijs leuk, vooral met Elianne hier in NYC (wij maken foto's van alles) dus de fotografie club is alleen maar onwijs leuk.

Vrijdag begon het Halloween weekend, we gingen naar de Hayride in Sleepy Hallow. Met ze alle op een aanhanger vol met hooi door een begraafplaats en een donker bos met scare actors. Bij het idee dat wij over een begraafplaats in het donker zouden rijden moest ik wel even slikken maar ik heb samen met Elianne die hele weg alleen maar gelachen. Wij, als die rot tieners die wij zijn, zeiden ook gewoon tegen de scare actors dat ze mooie haar hadden en er tof uitzagen. Ik denk dat zij ons niet zo leuk vonden. Het enige moment waar ik even moest slikken maar daarna er heel hard om kon lachen was het clowns deel. Wat ik nog steeds gek vind want als ik een foto van een clown zie begin ik al bijna te huilen en hier ging ik er op de eerst tien seconde na lachend doorheen, maar goed whatever. Naast de Hayride kwam er nog een heel avontuur extra bij, een taxi drama.

De activiteit was geregeld door EF met vervoer, dit keer gingen wij met de taxis. De heenweg ging helemaal prima alleen de terugweg was iets minder prima. Wanneer wij uitstapte begon de chauffeur opeens te vragen naar het feit wie er ging betalen. Voor ons gevoel was het al betaalt en wij waren niet van plan te betalen. Na veel drama en lang wachtte op de begeleider die in een andere taxi zou komen maar erg lang op zich liet wachtte besloten wij naar de security te lopen. De beste security man ooit, Tommie je bent een held. Wij legde het probleem aan hem uit, wij mochten niet meer naar buiten en ging het uitzoeken hoe het zat. Uiteindelijk hebben wij niks betaalt, of het nu opgelost is weten wij nog steeds niet maar de beveiliger is de meest geweldige man ooit.

Zaterdag gingen wij het dorp in om naar de Halloween parade te kijken, we hadden afgesproken met bijna alle meiden van de fotografie club om foto's te maken. Wat voor mij eindige in amper foto's maken want er stonden twee beren van mannen voor mij, hoera. In de parade was er ook een groep mensen die rond liepen in Nederlandse klederdracht en klompen hadden. Zij waren van de Dutch church en toen wij hun na de parade ergens zagen stand besloten wij op de foto te gaan en een praatje te maken met hun.

Zondag was het pretparkdag, hoera. Hallo grootste pretpark Six Flags met de leukste achtbanen ooit. Als eerst gingen wij in de Superman, een achtbaan waarin je ligt met je gezicht kijkend naar de grond. Waar wij het aan verdiende weten wij eigenlijk nog steeds niet maar wanneer wij erin zaten was er storing, dus wij hingen daar tien minuten voordat wij uiteindelijk de achtbaanrit konden maken. Positief: een ervaring rijker. Vervolgens gingen wij in een achtbaan waarin je stond, hele gekke maar leuke beleving. We gingen op zoek naar de ingang van de meest gave achtbaan ooit, maar we kwamen uit bij een vrije val dus gingen wij daar maar in waardoor wij de ingang van de andere achtbaan konden zien. Fun fact: we waren er gewoon langs gelopen maar we dachten dat het een andere achtbaan was. Daar stonden wij dan in de rij voor de hoogte en een na snelste achtbaan van de wereld. Wij moesten tuurlijk voor in en het was het meest gekke gevoel ooit, alsof je hele huid van je gezicht afwaait zo snel ging dat ding.

Toen kwam drama nummer twee van de dag, net voordat wij in de houten achtbaan mochten ging die dicht vanwege het weer dat eraan kwam. Een paar minuten later, hallo grote regenbui waar geen eind aan leek te komen en onweer, ook heel fijn. Alles was dicht en wij gingen pas over twee uur naar huis. We besloten wat te eten en naar de bus daarna te gaan. Helaas door het weer ging het hele fright fest ook niet door maar ondanks dit was het een onwijs leuke dag en vooral week.

Liefs, Renée

Een reactie posten

Latest Instagrams

© RENÉE RAADSHEER. Design by Fearne.