140 days in new york

maandag 17 oktober 2016


Maandag 18 juli begon ik vol energie een nieuw project, een project van Laura waar ik razend enthousiast van werd en ook wilde proberen. Ik gaf hier een beetje mijn eigen draai aan en begon er met veel motivatie aan. Een tijd geleden vroeg iemand hoe het met dit project ging, nou ik heb dit welgeteld 10 dagen volgehouden (wauw, Renee je mag trots op jezelf zijn). Poging twee, ik moet en zal het nog eens proberen met een aanpassing hier en daar.

Zondag 18 september vloog ik vanuit Nederland naar New York, een nieuwe uitdaging. Vol motivatie, energie en enthousiasme begon ik hier aan en in het vliegtuig bedacht ik mij dat dit en goed moment was om het project opnieuw te starten, een soort van mijn leven betere. Al klinkt dit wel heel drastisch, waar het meer om gaat is dat ik wat dingen anders wil gaan aanpakken. Waaronder sporten, het geeft mij onwijs veel energie en toevallig heb ik hier ontzettend veel mogelijkheden wat betreft sporten. Ondertussen ben ik hier nu een maand en ben ik gewend aan de meeste dingen, een goed moment dus om mijn project te starten. Geen 60 days dit keer maar 140 days in New York. Motivatie is er, energie en enthousiasme ook dus ik zeg,

Let's do this!

____________________________________________b e  a  n e r d

Stiekem ben ik dit wel al redelijk, afgelopen schooljaar heb ik onwijs veel tijd aan school besteed, oh en ik was een soort van persoon die iedereen hielp met schoolopdrachten maar ik ben wel serieus. Ik ga naar nyc niet alleen voor lang leve de lol, ik volg een Engelse taalcursus en daarnaast doe ik in Maart ook het Cambridge examen, dit wil ik graag halen. Dat betekend dat ik goed mijn best moet doen. 


l e t ' s  g e t  s p o r t y

Ik hou van sporten, alle sporten. Hier op de campus is een sportbuilding waar je van alle faciliteiten gebruik mag maken, een fitnessruimte, een zwembad en een grote sportzaal waar yoga, zumba, volleybal en basketbal wordt gegeven, oh en voetbal op het voetbalveld buiten. Ik heb een hele tijd niet meer echt gesport, no energie. Dus daar gaan we even verandering in brengen. Ik heb de mogelijkheid dus heb mezelf voorgenomen regelmatig te bewegen. Wat ik doe in een week maakt mij niet zoveel uit als ik maar van mijn luie reet afkom en weer eens mijn energie terug ga zoeken. Ondertussen zit ik hier nu vier weken, ik ga nu mijn vijfde week in en ik ben één keer in de sportschool geweest. Laat ik hier maar eens verandering in brengen

e x p l o r e 

ik wil alles zien, ik heb al wat dingen gezien maar ik bedoel dat ik echt ALLES wil zien ; de omgeving, de meest bekende plekjes, de minder bekende plekjes, de natuur, de musea's en alles alles. Ik wil zoveel mogelijk zien in de zes maanden dat ik hier ben, dus heb je tips — always welcome. 


s m i l e  t o  t h e  c a m e r a

Camera, check. Ik wil zoveel mogelijk vast leggen, of het nu op video of foto is, I don't care. Ik wil vloggen (hier faal ik tot nu toe ontzettend hard in dus ik moet dit punt echt even aanpakken), ik wil bloggen en instagrammen, foto's, foto', foto's, video, video en nog meer video. Ik ga vanaf nu leven met mijn camera aan mijn zijde, zo kan ik het altijd terug kijken wanneer mijn avontuur voorbij is en zo kan ik tuurlijk met iedereen mijn avontuur delen (beleef ik het een soort van niet alleen).


r e a d ,  r e a d  a n d  r e a d  m o r e

Een boek per maand, dat is mijn doel (al heb ik deze maand nog amper gelezen) - meer mag ook natuurlijk. Ik vind lezen onwijs fijn, het feit dat je in een verhaal dat op papier staat kunt opgaan vind ik prachtig. Elke zin die ik lees trekt mij iets meer in het verhaal en neemt mij even weg van alles wat om mij heen gebeurt. Dat gevoel ik onwijs fijn en dat wil ik vaker, dus mijn doel is een boek per maand. Dat is voor de ene onwijs weinig en voor een ander veel, ik lees nooit zoveel dus het is een goed begin. 


e a t  h e a l t h y

Ik had de campus nog niet eens bereikt of ik werd al overspoeld met overal fastfood, ik vertik het. Ik ga daar niet aan mee doen, ik hoef niet elke dag patat, pizza, donut of andere ongein, maar echt niet. Iedereen die het wel doet, prima maar ik ga er niet aan mee doen. Ik wil gezond eten, daar voel ik mij een stuk prettiger bij. Gelukkig is dat hier op de campus geen probleem, elke avond is er een saladebar met veel verschillende mogelijkheden en is het eten ook niet al te ongezond, hallo rijst.


e n g l i s h 

Engels, engels en nog meer engels. Ja ook mijn blog (hier), ik heb een aparte blog waar ik alles in het Engels schrijf. Als ik alles in het Nederlands blijf doen leer ik het minder snel. Ik wil simpel weg het beste uit dit avontuur halen, al moet ik bekennen dat ik wel op mijn kamer vaak Nederlands praat  met mijn leukste Nederlandse roommate Elianne als onze andere roommate er niet is. 


Dit is ongeveer mijn plan voor het komende half jaar. Ik wilde ook iets met op tijd naar bed er tussen zetten maar ik ken mijzelf goed genoeg om te weten dat ik dat niet ga doen, plus hey ik ben ik nyc hè. Het mag wel een beetje, een beetje veel misschien zelf, lang leven de lol zijn. Het is een plan, ik hoop dat ik na mijn reis kan zeggen dat het gelukt is maar als het niet zo is, is het ook niet het eind van de wereld. Ik hoop dat ik het beste uit deze reis kan halen, dat is mijn hoofddoel — you always need one.  

Oh ik heb het hier onwijs fijn. 


Liefs, RenéeEen reactie posten

Latest Instagrams

© RENÉE RAADSHEER. Design by Fearne.