11.21.2016 • my ninth week in NYC

maandag 21 november 2016

Good morning, of als het geen ochtend meer is wanneer je dit leest - Hi! voor mij is 't ochtend wanneer ik dit schrijf maar ik denk dat de meeste mensen die mijn blog lezen in Nederlands zijn. Dat betekend dat als het voor mij ochtend is, voor jullie geen ochtend meer is. Het is gek om tijdverschil te hebben. Wanneer ik contact heb met mensen van thuis is het alsof ik contact heb met de toekomst. Oké, de langer is erover na denk hoe gekker het klinkt. Één alinea vol met onzin, check.

Deze ochtend werk ik wakker en de wereld om mij heen was wit. Ik ben van mening dat een witte wereld het mooiste is. Veel mensen verklaren mij voor gek maar een witte wereld ziet er zo magisch uit. Mijn roommate uit Venezuela heeft nog nooit eerste sneeuw gezien. Haar reactie was zo onwijs schattig.

But now, let's talk about my ninth week in NYC. 

Week negen was een onwijs leuke week. Het was progressist week, dat betekend stress, yeah. Ik moet eerlijk zijn en zeggen dat ik dacht dat ik 'm niet zou halen, but I did. Al ben ik wel gezakt op het lees gedeelte van de toets doordat ik niet genoeg tijd had. Maar het belangrijkste van alles is dat ik het gehaald heb en volgende week begin in de C1.2 klas. 

Vrijdag na de lessen namen wij de trein naar Manhattan. Planning van de dag : Top if the Rock. 

The view was breathtaking, wow. Het moment dat we de lift uit liepen viel mijn mond open, the most amazing view ever. Het is zo onwijs mooi. Breathtaking. Het is een uitzicht dat je niet kan beschrijven, maar moet zien. Ik weet het, ik weet het, makkelijker gezegd dan gedaan. Tuurlijk is dat niet mogelijk voor iedereen. 

Dit was voor mij het moment dat ik mij realiseerde waar ik was en hoe dankbaar ik moet zijn voor het hebben van deze mogelijkheid. Ik ben gewoon in freaking NEW YORK CITY. Dit is al mijn tweede maand hier en ik blijf hier gewoon nog freaking vier maanden langer. Nadat ik mijn tijd had genomen en alles had gezien besloot ik het uitzicht te delen met mijn familie en vrienden van thuis. Thank you world for giving us Wi-Fi. Het was zo fijn om de mogelijkheid te hebben dit te delen. 

Samen met Elianne, Elien en Bas heb ik meer dan drie uur gespendeerd op Top of the Rock. We hebben de zon zien ondergaan en dat uitzicht was onwijs mooi. De drie uur gingen zo onwijs snel voorbij dat ik er nog veel meer uur had kunnen spenderen.
Vervolgens zijn we naar Bryant Park gelopen. We wilde graag de ijsbaan en kerstmarkt zien. Daarna name we de subway, we gingen naar by Chloe om wat te eten. Het was mijn eerste keer hier en ik ben verliefd op dit plekje. Ik had onwijs goede verhalen gehoord over deze plek en alle verhalen zijn waar. by Chloe is een veganistisch plekje waar je vegetarische burgers en sweet potato fries kunt bestellen. 

Zondag gingen we naar Palisades. We gingen naar de film, het was een groot avontuur. De stoelen in de bioscoop zijn geweldig. Je kan erin liggen, dus wij hebben liggend de film gekeken. Dat voelde zo onwijs raar. We gingen naar de film Fantasic Beasts and Where to Find Them. Als je van Harry Potter films houdt, ga je deze film zeker weten leuk vinden. 

|Na de film zijn we wat gaan eten bij Cheesecake Factory. Wat echt tijd werd want we hadden dit Bas al meer dan een maand geleden belooft. Zondag begonnen we de dag sportief. We zijn naar de sportschool geweest. In de avond wilde we de AMAs kijken maar de verbinding was very very bad. Nu is het maandag en het is onwijs koud buiten, feestje. Nee grapje, maar ik had met liefde in mijn bed blijven liggen met dit weer. Het voelt als min acht. Een nieuwe week, nieuwe avonturen. Deze week hebben we een paar leuke dingen gepland en kan niet wachten jullie erover te vertellen. 

Ik hoop dat je een fijne week hebt. 

Liefs, RenéeEen reactie posten

Latest Instagrams

© RENÉE RAADSHEER. Design by Fearne.