de veilige weg

zaterdag 14 januari 2017

Vanaf kinds af aan word je geleerd niet met vreemden te praten, niet zomaar over te steken en niet met vuur te spelen, maar wanneer je ouder wordt en altijd de veilige weg kiest kan het je tegen houden in het ervaren van alles wat het leven je heeft te bieden. Ik koos altijd de veilige weg, ik sprak nooit een vreemde aan, meer dan de weg vragen deed ik niet. Nu kan ik gesprekken voeren met onbekenden over bijna elk mogelijk onderwerp. Van onbekende mensen kan je zoveel leren en soms komen de meest onverwachte connecties of vriendschappen hier uit voort. Ik ging nooit ergens alleen naar toe, nu geniet ik alleen maar van alleen in een café zitten en daar werken of door de stad te lopen, alleen zijn betekend niet dat je eenzaam bent, wanneer ik mij dat besefte ben ik zoveel alleen gaan doen en ik kan het iedereen alleen maar aanraden. 

Nu speel ik nog steeds niet met vuur en steek (heel af en toe) ik niet zomaar over maar ik ben dingen gaan proberen die er op het begin als onmogelijk uitzagen, je kunt het onmogelijke mogelijk maken door te geloven dat het mogelijk is. Voorbeeld, hallo vanaf de andere kant van de wereld. Als je mij een paar jaar geleden vertelde dat ik zelfstandig voor een half jaar naar NYC zou gaan had ik je nooit geloofd. Van nooit langer dan een week van huis geweest te zijn, meteen een half jaar van huis, alleen. Hetzelfde geldt voor het moment dat ik besloot auditie te gaan doen voor de theateropleiding, zeiden mensen dat ik het niet moest doen en kijk nu, vier jaar later, ben ik afgestudeerd. Ik ben mezelf zo dankbaar dat ik niet naar de mensen heb geluisterd die het mij hadden afgeraden.  

Als je nooit risico's neemt heb je eigenlijk nooit de kans om nieuwe dingen te ervaren en leren, gun jezelf die kans om te leren van alle mogelijkheden die het leven je biedt. Het ergste wat er kan gebeuren is dat het mislukt; vallen en opstaan. Stap uit je comfortzone, hoe moeilijk het op het begin ook is, hoe vaker je het doet, hoe makkelijker het voor je wordt. Het zal nooit simpel worden maar wel makkelijker. Je groeit hier alleen maar van als persoon. Je leert steeds meer en meer, waardoor je steeds minder fouten gaat maken. Ik geloof dat je als persoon elke dag iets nieuws leert, zo lang jij er voor open staat en het toe laat. Kies niet altijd de veilige weg, kies soms voor de iets minder makkelijke weg waar je alleen maar sterker van kan worden. 


• • • 


De veilige weg is niet altijd de beste keuze. 


1 opmerking

  1. Ik vind dat je dit echt zo mooi geschreven hebt en ik ben het helemaal met je eens.

    BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© RENÉE RAADSHEER. Design by Fearne.