leave it in 2019

dinsdag 31 december 2019


2019 is bijna voorbij, letterlijk na morgen is 2019 verleden tijd. Ik moet even heel eerlijk zijn, ik heb helemaal niks met oud en nieuw. Ik vind het altijd een beetje een anticlimax hebben. Wakker blijven tot twaalf uur, met ze alle aftellen, veel te vrolijk zijn om het feit dat het jaar over is en we gaan weer verder met ons normale leven. Behalve het feit dat iedereen in de eerste maand veel te overdreven doet alsof ze hun leven proberen te beteren maar binnen tien dagen zijn de meeste mensen alweer terug in hun oude ritme van 2019, 2018, 2017 en al die jaren daarvoor. Maar goed, om het einde van het jaar te vieren heb ik besloten een lijst te maken met dingen die ik in 2019 wil laten, dus een soort van doelen voor 2020, maar dan toch even anders. 

lees: gewoon anders verwoord, maar eigenlijk precies hetzelfde.   • mijn telefoon verslaving 
Dit is echt onwijs pijnlijk, ik was namelijk helemaal niet verslaafd aan mijn mobiel, tot dat ik stopte met werken en letterlijk voor drie maanden niks deed. Ik en mijn mobiel werden beste vrienden. Ik heb dagen dat mijn schermtijd bijna de tien uur aanraakte, TIEN UUR!! Dat is gewoon bijna van het wakker worden tot het naar bed gaan. Dit is gewoon een sport. Dus nee, dit kan echt niet meer. Het liefst wil ik terug naar maximaal twee uur op een dag, dat vind ik een schappelijke tijd, maar met een uitbereiding tot vier uur zo nu en dan is oké. Laten we eerlijk zijn, vier uur is al veel beter dan tien. Maar vier is eigenlijk nog steeds te veel.   • mijn luiheid 
Ik was ZO lui het afgelopen jaar, de bank lag heerlijk, ik had geen ritme, heb ik nog steeds niet en dit moet stoppen. BYE BYE. Ik moet van mn luiheid af, want dit kan echt niet. Ik ben echt een levenloze pop aan het worden. Dus ook dit laten we lekker in 2019. En ja ik mag er van mezelf in januari nog moeite mee hebben, maar daarna is het klaar.   • mijn slechte slaapritme
ik slaap zo slecht, maar echt slecht. Ik kan uren in mn bed liggen en niet in slaap vallen. Dit heeft sowieso alles te maken met mn luiheid en mn telefoon verslaving. Doordat ik gewoon een dag niks kan doen, word ik moe, blijf ik moe en raakt mijn lichaam over mijn slaap heen, top dus. Mijn telefoon is ook erg aanwezig in bed, ook dit is niet oké en helpt dus echt niet. Verder ga ik de ene dag om tien uur naar bed, soms doe ik een middagdutje en soms ben ik om drie uur in de nacht nog wakker. Het is mooi geweest. Ik heb een ritme nodig en wel nu. Voor mn lichaam, voor mezelf en iedereen om mij heen. Want nee ik word er geen leuker mens door.   • überhaupt mijn ritme in leven 
Dit is natuurlijk heel breed, maar ik heb op het moment niks wat mij ritme geeft, ja school, maar dat boeit mij ondertussen niks meer en ik wil stoppen dus he, doei ritme (mooi verhaal voor binnenkort als ik echt weet hoe en wat). Ik wil dus een ritme in het leven, standaard dagen voor de sportschool, standaard bed tijd, standaard momenten om te eten, een planning, alles. Tuurlijk als het een keer niet loopt zoals gepland, helemaal prima. Maar nu doe ik maar wat. Ik wil weer werken in 2020 en mezelf gewoon structure geven. 
ZO, nou een mooi lijstje al zeg ik het zelf. Als ik het dan zo opschrijf merk ik pas hoe erg alles met elkaar in contact staat, dus let's go 2020. Ook dit jaar doe ik mee aan goede voornemens, maar noem ze lekker niet zo want dat vind ik stom. Plus voor mijn gevoel hangt er ook altijd een beetje een vloek over goede voornemens, want negen van de tien keer lukken ze niet. Maar we will see, we hebben een jaar om eraan te werken, dus komt vast goed. 

fijne jaar wisseling en heel veel succes met alle nieuwe goals. 

Een reactie posten

Latest Instagrams

© RENÉE RAADSHEER. Design by Fearne.